İzmirlilerin hayatı, bu uygulamalarla kolaylaştırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği yazılımlar ve uygulamalarla İzmirlilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı web ve mobil destekli 2 Boyutlu Kent Rehberi ile Mezarlık Bilgi Sistemi arayüzlerinde yenileme ve sadeleştirme yaptı.

İzmirlilerin hayatı, bu uygulamalarla kolaylaştırılıyor
02 Ocak 2024 - 12:06
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mobil uygulamalarla İzmirlilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı web ve mobil destekli 2 boyutlu kent rehberi ile Mezarlık Bilgi Sistemi arayüzlerinde yenileme ve sadeleştirme yaptı. 2 Boyutlu Kent Rehberinde kentle ilgili birçok bilgi başta olmak üzere, “Fen İşleri bugün ne yapıyor?” arama butonu gibi bölüm de yer aldı. Mezarlık Bilgi Sistemi ile ise yurttaşların yakınlarına ait mezar bilgilerine, fotoğraflarına ve konumuna daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor ve güncellenen kısa yol analizi ile mezarlığın bulunduğu konuma en kısa yol bilgisi alınabiliyor. 

2 Boyutlu Kent Rehberi ile bilgiye ulaşmak çok kolay
2 Boyutlu Kent Rehberi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Coğrafi Bilgi Sistemi Veri Tabanında (CBSVT)” depolanan, coğrafi verilerinin gerçek zamanlı olarak sunumunu sağlayan bir yazılım. Rehber, istenilen bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşmak amacıyla; arayüz tasarımı yapılarak yenilendi ve sadeleştirildi. Web ve mobil destekli 2 Boyutlu Kent Rehberi, kullanıcıların farklı sorgular ile adres, ada/parsel, pafta bilgilerinden, toplu ulaşım bilgilerine, deprem toplanma alanları, nöbetçi eczaneler, taksi durakları gibi önemli yer verilerinden, sağlık, eğitim kültürel ve dini tesislerden, eczane, banka, kamu kurum ve kuruluşlarına kadar istenilen her bilgiye erişme imkânı veriyor. Kullanıcılar farklı harita ölçeklerinde görüntü katmanları ve farklı yıllara ait hava fotoğraflarına ulaşılabiliyor. “Fen işleri bugün ne yapıyor?” arama butonu ile şehir içinde yapılan çalışmalar takip edilebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesine ait bölgesel otoparklar gibi güncel veriler de takip ediliyor. Ayrıca 360 derece sokak görünümü ile kent, 3 boyutlu (panoramik) olarak görüntülenebiliyor. 

Sürekli güncellenen, Kent Rehberine https://kentrehberi.izmir.bel.tr/izmirkentrehberi adresinden ulaşılabilir.

Mezarlık Bilgi Sistemi ile hızlı sorgulama
Mezarlık Bilgi Sistemi konuma dayalı bilgilerin veri tabanında toplanarak, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulmasına, defin bilgilerinin sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistem. Web ve mobil desteği bulunan sistemin, arayüz tasarımı yenilendi. Vatandaşların yakınlarına ait mezar bilgilerine, fotoğraflarına ve konumuna daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor ve güncellenen kısa yol analizi ile mezarlığın bulunduğu konuma en kısa yol bilgisi alınabiliyor. Kullanıcı dostu ara yüzü ile dikkat çeken Mezarlık Bilgi Sistemi ile yakınlarını kaybeden vatandaşlar, defin işlemleri menüsünden yapılması gerekenlerle ilgili bilgi alabiliyor. 

Mezarlık Bilgi Sistemi’ne https://cbs.izmir.bel.tr/CbsUygulamalar/MezarlikBilgiSistemi adresinden ulaşılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum