Yüksek Besin Değerli Pelit Unu, Sofralarla Buluşacak

Sofralar sağlıklı ve yüksek besin değerli yeni bir un çeşidiyle tanışıyor. Pelit unu, Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte güçlü bir alternatif olarak tüketiciyle buluşacak.

Yüksek Besin Değerli Pelit Unu, Sofralarla Buluşacak
19 Eylül 2020 - 12:46

Teknolojideki yeniliklerden nasibini alan ve ürün çeşitliliği her geçen gün artan gıda sektörü, çok farklı bir un ile tanışıyor. Geleneksel olarak buğday başta olmak üzere çavdar ve arpaya kadar sofraları süsleyen birçok un çeşidi varken, onlara bir yenisi daha ekleniyor. Meşe palamudunu birçok farklı sanayi kolu için işleyen Ar-Tu Kimya, şimdi de meşe palamudunun yan ürünü olan pelitten un üreterek gıda sektörü için de dikkat çekici bir gelişmeye imza attı.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Az bulunmasına rağmen yüksek besin değeri ve antioksidan özelliğiyle iddialı bir ürün olarak tüketiciyle buluşturulması hedeflenen pelit unu, ekmek, kurabiye, makarna gibi birçok ürünün üretim maddesi olabilecek. Tamamen glutensiz olmasıysa, başta ÇÖLYAK hastaları için oldukça önem taşıyor. En büyük rakibiyse badem unu ve hindistan cevizi unu gibi ithal ürünler. Bu ürünlerin yurt dışı menşeili olması ve fiyatı karşısında yerli pelit ununun şansı oldukça yüksek.Geçmişte hayvan yemi olarak kullanılan pelitin, besleyici özelliğindeki güç, kendini artık insanlar için gösterebilecek.



DEV BÜTÇELİ YATIRIM

Pelit ununun yaygınlaşması için ortaya hem sermayesini, hem de tecrübesini koyan Ar-Tu Kimya, ürünü sofralara koymak adına kolları sıvamış durumda. Firma, tam 800 bin Euro civarı bir bütçeyle yatırım yatırım yapacak.

MİLLİ ÜRÜN VURGUSU

Konuya ilişkin bilgi veren Ar-Tu Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Arda Yağcı, "Geliştirdiğimiz un ile Anadolu’nun kendine has “palamut meşesi”nden milli bir ürün elde edip bundan katma değeri yüksek ürünler geliştirerek ihracatını yapmayı hedefliyoruz dedi"

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum