Mehmet Ali Kalafat

Mehmet Ali Kalafat


Virüs ve insanlık

22 Nisan 2020 - 14:05


Koronavirüs, en kuzeyinden en güneyine en doğusundan en batısına kadar tüm yerküreyi etkisi altına almıştır. Dünyada yüz yetmiş binin üstünde insan şu an itibariyle bu virüs sebebiyle yaşamını yitirmiştir. İki milyonun üzerinde insanın da tedavisi devam etmektedir.

Ülkeler bu koronavirüs illetinden korunmak ve kurtulmak için büyük bir mücadele vermektedir. Kendi aralarındaki dayanışma ve yardımlaşma ile bu sorunun üstesinden gelmeye çalışmaktadırlar.
  
Ülkemiz bu yardımlaşmada önemli rol oynamaktadır. Başta İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, ABD ve Irak olmak üzere çeşitli ülkelere sağlık malzemesi ve ekipmanı göndermiştir. Bu devletimiz adına gurur vericidir.
  
Ülkemizde özverili ve fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü vicdani ve insani bir borç biliriz, haklarını ödeyemeyiz.
  
Bu virüs göstermiştir ki dünya insanlığı bir ve beraber olarak bu sorunu çözecektir. Dünya insanlığının sağlıklı gıda ile beslenmesi hayati önem taşımaktadır. Sağlıklı gıda, tarım ve hayvancılık sağlık açısından önemlidir.
  
Bunun için ülkemizde de tohumdan fidana, fideden toprağın ekimine, sulamadan gübrelemeye, hasattan depolanmasına, ambalajlanıp paketlenmesine kadar üretimin bütün aşmalarında ve tüketiciye ulaşıncaya kadarki tüm safhalarında üretimin desteklenmesi, denetlenmesi ve teşvik edilmesi gereklidir. Bu aynı zamanda ülkemiz insanının sağlıklı gıda ile beslenmesi ve ekonomik geleceği adına da oldukça önemlidir.
  

Bu virüs ideolojik , dinsel, mezhepsel, ırksal, sömürü amaçlı terör ve işgallerin ne kadar acımasız ve anlamsız olduğunu da göstermiştir. Yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, gelişmiş ülkeler sağlık ve ekonomik durumu kısıtlı olan ülkelere yardımcı olmalıdır. Virüsle mücadelede olduğu gibi dünya ülkeleri, dünyada barış ve huzuru sağlamak adına birlikte hareket etmelidirler.
  
Başta ülkemize olmak üzere tüm dünyaya sağlık ve huzur diliyorum. Temennimiz virüsün bir an önce son bulması ve sağlıklı günlere kavuşmaktır.
  
Bu ilk yazım vesilesiyle milli ve manevi iki değerimizi de anımsatmak istiyorum. Bu yıl TBMM'nin açılışının 100. yılına denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım. Cuma başlayacak olan Ramazan ayının rahmeti, bereketi ve esenliği de üzerinize olsun...

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Nuri öz
    3 yıl önce
    Yazınızı okudum memnun oldum hemşerim devamını ve basarilar diliyorum selamlar olsun eline saglik
  • Atilla karaaslan
    3 yıl önce
    Tebrik ediyorum inşallah güzel yazılarınızla bizlere ilerisi için aydınlık bir ışık olacağınıza inanıyorum.
  • Necmi akyol
    3 yıl önce
    Sayın dostum.kendi ülkesinin insanı na ihtiyaç olan sağlık malzemeni dağıtırsın. Bütün ihtiyaçlarını görürsün.tabi ki daha sonra ihtiyaç fazlasını insanlık adına başka ülkeler e dağıtırsın.fakat ülkemiz de böyle olmuyor.kendi insanımız ikinci sınıf muamele görüyor.. bunu da görüp değerlendirelim.saygilarimla...