Mehmet Ali Kalafat

Mehmet Ali Kalafat


Çiğli, çöp ve politik istismar...

12 Nisan 2022 - 12:23


Ne talihsiz bir ilçeymiş Çiğli... İzmir'in çöp depolama alanının kahrını çekiyor, bu yetmiyormuş gibi büyük kanal arıtmasının da Çiğli'de olması halkı bezdirirken her ikisinin çevresel etkilerini, başta koku olmak üzere kirlilik olarak yansıyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Çiğli'de belediye işçilerinin grev yapmasıyla Çiğli sokakları çöpten, kokudan ve çevre kirliliğinden geçilmez oldu.

Çiğli halkı çöp kokusu ve kirliliğin ızdırabını yaşarken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in greve destek için Çiğli'de olması anlaşılır gibi değil. Belediye çalışanlarının, emekçilerin emek haklarını talep etmeleri en doğal haklarıdır ancak bu talepler makul, mantıklı ve izah edilebilir olmalıdır. Zaten Çiğli Belediyesi, yıllar içinde keyfi kadrolaşmalarla birlikte bütçesinin çok önemli bir kısmını maaş ödemelerine harcamak zorunda kalmaktadır. Bu durum norm kadro esaslarına göre değerlendirilmediği için bütçe planlamasının zaafiyetleri, karşımıza grev olarak çıkmaktadır. 

Hem işveren konumundaki Çiğli Belediyesi hem de sendika makul ölçülerde bir çözüm üretmek durumundadır. Çiğli halkının daha fazla mağdur edilmesine kimsenin hakkı yoktur. Hele hele HDP bayraklarıyla grevin başka noktalara taşınması kabul edilebilir değildir. Her zaman söylediğimiz kirli ittifakın, Türkiye'ye verdiği zararın bir nişanesi olarak görüyorum bu durumu.

Öyle ya da böyle belediye başkanlıkları çözüm makamıdır. Dolayısıyla burada son noktayı koyacak olan da Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'dür. Siyasiler Kendi PR, reklam ve tanıtımlarından vazgeçip bir an önce Çiğli'nin sorunlarına çözüm üretmek durumundadırlar. Çiğli ve İzmir halkı bu koşullardaki bir yaşamı hak etmiyor.

Çiğli halkına yazık etmeyin,

Çöpten mütevellit salgın hastalıklara muhatap bırakmayın.

Çiğli halkı yerel ( belediye) kaynakları etkin ve verimli kullanılsaydı, bu sorunlar asla yaşanmazdı.

Çiğli halkı bu  çöp koşullarda yaşamayı  kesinlikle hak etmemektedir..

YORUMLAR

  • 0 Yorum