Mehmet Ali Kalafat

Mehmet Ali Kalafat


Belediye Şirketleri ve Keyfiyet

23 Mayıs 2021 - 13:51


Belediyeler günümüzde kendi sorumluluk alanlarındaki hizmetleri ve görevleri yerine getirmek üzere şirket kurma yetkisine yasal olarak sahiptirler.

Bu şirketler aracılığıyla mal ve hizmet alımları gerçekleştirmektedirler.

5393 sayılı belediye kanunun 70’inci maddesinde, kendisine verilen görev ve hizmet alanlarında,ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre şirket kurabilmeleri düzenlenmiştir.

Böylece belediyeler kendi eliyle yerine getirmek zorunda olduğu birtakım iş ve görevleri şirketlere devredebilirler.

Aynı şekilde 5216  Büyükşehir Belediye Yasası'nın 26’ıncı maddesinde ise büyükşehir belediyesinin kendi görev ve hizmet alanlarında ilgili mevzuatta belirtilen esaslara göre sermaye şirketleri kurabilecekleri düzenlenmiştir.

Bu kurulan şirketler ile;

Ulaşımdan hafriyata, sosyal tesislerden park bahçelere, fen işlerinden, sportif faaliyetlere kadar birçok alanda ihale kanununa tabi olmaksızın, belediye ve bağlı kuruşlarının yüzde 50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere devredilebileceği belirtilmiştir. 

Belediyelerdeki bürokrasiyi azaltmak ve hizmette verimliliği artırmak için yapılan bu yasal düzenme, bilgi birikimi ve siyasi, bürokratik ahlak anlayışı ile uygulanmadığı takdirde çok suistimallere ve keyfiyete dönüşmektedir.

Bu şirketler norm kadro ve standartlarına tabi olmadıkları için kişisel ve politik keyfiyetler ile çok abartlı kadrolaşmalara, ihtiyaç fazlası personel alımına sebep olmaktadır.

Büyükşehir belediyelerinin  ihale yasası muafiyetleri ve diğer belediyelerin doğrudan temin yöntemiyle mal ve hizmet alımlarımda şeffaflık, açık ve net ihale usulleri uygulanmadığından suistimaller söz konusu olmaktadır.

Belediye şirketlerinde norm kadro uygulamasına bir an önce geçilmelidir. Keyfi ve abartlı kadrolaşmanın önüne ancak bu şekilde geçilir.

Kamuya memur alımlarında olduğu gibi yazılı ve yetenek sınavları uygulanmalıdır.
Bir kişinin yapaçağı işi üç kişiye yaptırmanın engellenmesi ancak norm kadro düzenlemesi ile olur.

Emek ve alınteri ile çalışan, hak eden ve hak ettiğini alan bir iş ve çalışma düzenlemesi elzemdir.

Belediye giderlerinin tetkik edildiğinde kaynakların çoğunun şirket giderlerine aktarıldığı görülecektir.

Bu aktarılan giderler ile sorumluluk alanındaki şehre, beldeye hizmetin aynı oranda yapılmadığına malesef şahit olmaktayız.

Bu kaynak israfının önüne yasal düzenleme ile geçilmelidir. Belediye başkanlarının vicdan ve inisiyatifine bırakılmamalıdır. Yoksa siyasi diyet ve politik beklentiler uğruna belediye kaynaklarının israf edildiğini üzülerek görmekteyiz.

Belediyelerin bütçesinde ,yatırım hizmetlerine ayrılacak oranın belirlenmesi, belediye yönetimlerinin keyfiliklerini önleyecektir.

Kaynakların şehrin imarına, altyapı ve üst yapısına kullanılacağı şekilde yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Vural Turan
    2 yıl önce
    1. Belediyeler artık şirket kuramıyor diye biliyorum. 2. Suistimal şirket olmasa da oluyor. Şirketler bazı hızlı olması gereken şeyleri gerçekleştirmesi bakımından belediyelerin ellerini rahatlatıyor.