Gurme Gümrükçü

Gurme Gümrükçü


Kemeraltı Lezzet Durakları 3

25 Mayıs 2020 - 18:18

Merhaba;

Bu hafta da Kemeraltı lezzet yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

SÖĞÜŞÇÜ CİMBOM

İlk 2 haftada 6 lezzet durağını beraber tanımıştık. Yedinci durağımız Ramazan Ustanın işletmecisi olduğu Söğüşçü Cimbom. Kemeraltı'nda lezzetli söğüş seçeneği bol ama ben buradaki hizmet ve bolluktan keyif alıyorum. Daha önce neden gitmedim diye kendime söylediğim bir mekan. Gerçekten burası dışında şu anda söğüş yemiyorum. Ramazan Usta mekanın isminden de anlaşılacağı üzere fanatik derecede koyu bir Galatasaray taraftarı. Mekan Galatasaray afiş, poster ve bayrakları ile süslü. Aynı zamanda mekanın her tarafı sarı-kırmızı olarak boyanmış ve dizayn edilmiş. Ramazan Ustanın en büyük özelliği sempatik bir esnaf olması. Müşteri gerçekten bu anlamda mekandan ayrılırken yüzü gülerek ayrılır. Ramazan usta gerçek bir işletmeci ve işinin ehli diyebilirim. Benim buradaki tercihim tekmil dediğimiz bütün malzemeleri içeren söğüş. Mevki olarak Kemeraltı'nın Konak girişi yakınlarında Kemeraltı Camisi'nin arka tarafında 855 sokakta bulunuyor.

AYŞA BOŞNAK BÖREKÇİSİ

Sekizinci durağımızın sahibi adından da anlaşılacağı üzere Ayşe Hanım. Boşnak asıllı olan Ayşe Hanım Alsancak'ta küçük bir dükkanda Boşnak böreği satarak başladı. Şu an Kemeraltı'nda bulunan işletme, tarihi bir pasaj içinde yer alıyor. Mimarisi ve iç dizayn ile bambaşka bir görüntüye bürünmüş olan işletmede sadece börek servisi yok. Zeytinyağlı çeşitleri, et yemekleri ve Boşnak mantısını da şiddetle tavsiye ederim. Başaşçı ve mekanın işletmecisi Ayşe Hanımla karşılaşıp sohbet etme imkanınız olursa çok şanslısınız demektir. Mekan ve sunulan hizmet gerçekten iyi derecede. Fiyatları da bu ölçüde düşünürseniz makul kalmakta. İşletme Kemeraltı Şadırvanaltı ve Kuyumcular Çarşısı yakınlarında Abacıoğlu Pasajı'nın içerisinde Anafartalar Caddesi üzerinde bulunuyor
.
MEŞHUR HİSARÖNÜ ŞAMBALİCİSİ

Dokuzuncu durağımız Meşhur Hisarönü Şambalicisi. Kemeraltı'nda 1942 yılından beri hizmet veriyorlar. Benim gibi daha çok şerbetli tatlılardan hoşlanıyorsanız burası size göre. Şambali diğer adı ile Şam Tatlısı, Balkan Harbi sonrasında İzmir ve Manisa çevresine göç  etmiş  göçmen vatandaşların savaş koşullarında revani ve Halep tatlısını harmanlamaları sonucunda ortaya çıkan şerbetli bir tatlı. İzmir Ticaret Odası tarafından boyoz ile birlikte İzmir'e has ve tescillenmiş yerel lezzetlerin başında geliyor. İşletmede keyifli olarak yiyebileceğiniz sade, dondurmalı ve kaymaklı şambali mevcut. Ben kaymaklı şambaliyi tavsiye ediyorum. İşletme Kızlarağası Hanı ve Hisar Camii yakınlarında 901 sokakta bulunuyor.

Haftaya İzmir'deki farklı lezzet duraklarını sizlere anlatmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Herkesin Ramazan Bayramanı kutlarım.

Daima lezzet ve afiyetle kalın.

Instagram/gurmegumrukcu

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mehmet Y.
    3 yıl önce
    Yazilarinizi merakla takip ediyorum. Izmir'in bilinen ve bilinmeyen lezzet duraklarini duyurmaniz cok onemli. Hem turizm hem de kulturun korunmasi icin. Tebrikler. Tesekkurler.