Gurme Gümrükçü

Gurme Gümrükçü


Kemeraltı Lezzet Durakları 2

17 Mayıs 2020 - 17:49

Merhaba,

Bu hafta Kemeraltı lezzet yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

NUMAN PİDE-KEMERALTI

Geçen hafta kaleme aldığım ilk üç lezzet durağı sonrası bu kez dördüncü durağımız 32 yıllık bir geçmişe sahip ve Kemeraltı’nın yine meşhur pidecilerinden diyebileceğim Numan Pide. Sloganları kalite tesadüf değildir ve isim taklit edilir kalite asla. İzmir’in en iyi pidecileri alanında ödül almış bir mekân burası. Temiz, kaliteli ve lezzetli pide yiyebileceğiniz bu mekânın bir diğer özelliği pidelerin odun ateşinde pişmesi. Her çeşit pidesi güzel ama benim favorim kesinlikle kuşbaşı kaşarlı ve “Numan Kuşbaşı” adında yaptıkları spesiyal pideleri. Ali ve Aziz Numan kardeşlerin işlettiği işletme Kemeraltı 876 sokakta bulunuyor. Mevki olarak Kestane Pazarı bölgesinde ve eski Balık Hali civarında yer alıyor.

GÜL KEBAP-KEMERALTI

Beşinci durağımız şu an 4. nesil Burak Muhsin Gülgeze tarafından işletilen 71 yıllık bir geçmişe sahip Gül Kebap. Kurucusu Çanakkale savaşı gazisi Yüzbaşı Mehmet Ali Gülgeze’dir. İşletme geçmişinden günümüze 3 değeri benimsemiş ve halen değerlere sımsıkı sahip çıkmaktadır. Ahilik, samimiyet ve sıcaklık. İşletmede yiyebileceğiz döner, köfte, bandıra ismini verdikleri kendilerine has soslu köfteleri, çorba ve Kemalpaşa tatlısı bulunmaktadır. İşletme sabah 7 de açılıp akşam 17 de kapanıyor. İşletme ürünlerini günlük hazırladığı için çorba, köfte ve dönerin daha önce bitme durumu oluşabiliyor. Ben şahsen mekânın dönerini ve köftesini tavsiye ediyorum. Ürünler sahan tavada servis ediliyor. Geçmişten bu güne ulaşan gelenek böylece korunmuş oluyor. İşletme Kemeraltı Şadırvanaltı ve Kuyumcular Çarşısı yakınlarında Anafartalar Caddesi üzerinde bulunuyor.

ESNAF LOKANTASI MAHMUT USTA-KEMERALTI

Altıncı durağımız Esnaf Lokantası Mahmut Usta. Sloganları gerçek bir Türk lokantası. Bana kalırsa da kaliteli bir esnaf lokantası. Elit ve son derece iyi bir hizmet sunuluyor. Ben kelle paça çorbası, kokoreç, balık çorbası ve İzmir Köftelerine bayılıyorum. Ayrıca zeytinyağlı yaprak sarması, işkembeli nohutu ve enginarı da denemeye değer. Çok önemli bir geleneği devam ettiriyor ve unutulmaya yüz tutmuş bazı lezzetleri de yaşatmaya çalışıyor Mahmut Usta. Lokasyon olarak arada kalan işletmeyi yine esnafa sorarak bulmak en mantıklısı. İşletme Kızlarağası Hanı ve Hisar Camii yakınlarında 876 sokakta bulunuyor.

Haftaya Kemeraltı lezzet duraklarına kaldığımız yerden devam edeceğiz.
 
Daima lezzet ve afiyetle kalın.

Instagram/gurmegumrukcu
 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Şahin şahin
    3 yıl önce
    Yazılarınızı severek takip ediyorum. Salgın bir an once gecse de kemeraltında buraları ziyaret edebilsem.
  • Gurme Gümrükçü
    3 yıl önce
    Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için Şahin Bey.Salgın sonrası lezzet durakları keşfimize hız kesmeden devam edeceğiz.
  • Gurme Gümrükçü
    3 yıl önce
    Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim efendim.Salgın sonrasını bizlerde iple çekiyoruz.Lezzet durakları keşfimize hız kesmeden devam edeceğiz.