Gurme Gümrükçü

Gurme Gümrükçü


Kemeraltı Lezzet Durakları 1

10 Mayıs 2020 - 13:17 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 13:46

Merhaba;

Bu hafta malum korona tedbirleri yavaşlamaya başladı. Ben de sizleri bu doğrultuda Kemeraltı'nda lezzet yolculuğuna çıkarmak istiyorum.

KÖFTECİ SALİH ARSLAN-KEMERALTI

İlk durağımız yarım asırlık bir geçmişe sahip Köfteci Salih Arslan. Öyle köfte dediğime bakmayın. Daha önce yediğiniz köftelere benzemeyecek bir işletme. 50 yıldır her sabah işine dört elle sarılan ve hep işinin başında olan bir üstad Salih Arslan. İşletmeye girdiğinizde kendine has bir ortam karşılıyor sizi. Eğer porsiyon köfte söylerseniz "Yanında yağlı ekmek ister misiniz?" diye soruyorlar. Ayrıca porsiyon köftenizin yanında tercih ederseniz yoğurt ve piyazı da tavsiye ediyorum. İşletme Kemeraltı 879 sokakta bulunuyor. Mevki olarak Kestane Pazarı bölgesinde ve eski Balık Hali civarında bulunuyor.

KUMRUCU APO-KEMERALTI

İkinci durağımız yine bu işin üstadlarından Kumrucu Apo. Apo dayı 50 yıldır Kemeraltı'da. Bildiğiniz tüm ezberleri bozacak. Gerçek kumruya salam ve sosis konulmaz kumrunun orjinali Sucuk ve peynirle olur diyor.Kemeraltı sokaklarına gizlenmiş lezzet duraklarından biri de Kumrucu Apo. Burayı sorarak bulmak durumundasınız. Öyle büyük bir dükkan beklemeyin. Ayak üstü lezzet durağı dediğim yer tam olarak burası. Tabure var ise oturup kumrunuzu afiyetle yiyebilirsiniz yoksa oturmak için sıra beklemek durumundasınız. Salaş bir yer olarak düşünmeyin eğer gerçek lezzeti arıyorsanız doğru yerdesiniz.Bu işin sırrı ne diye soruyoruz Apo Dayıya. Kendisi kullandığı kaliteli malzemeler Tire'den gelen Ege Tire Sucuk, Urfa'dan gelen isot ve Kars'tan gelen Eski Kars Kaşarı diyor kesinlikle. Ayrıca asla sosis ve salam gibi bence sandviçin özelliğini bozan malzemeleri kullanmıyor ve dükkanına sokmuyor. Kullandığı kaliteli malzemeden taviz vermeden işini yıllardır yapıyor Apo dayı. Ayrıca işletmeci Apo dayı ve İsa Bey koyu Göztepeli. Mekanda futbol muhabbeti de keyifli oluyor. İşletme Kemeraltı Şadırvanaltı ve Hisar Camii yakınlarında 1318 sokakta bulunuyor.

MEŞHUR KUYUM PİDE SALONU-KEMERALTI

Üçüncü durağımız Kuyum Pide Kemeraltı.1960 yılından beri Kemeraltı'nda da faaliyette bulunan bu şirin işletme, İzmir'in en eski ve en tanınmış pidecilerinden. Hala aynı kaliteyi koruyor. Babadan oğula geçen işletme kültürünü burada da görüyoruz. Yağlı kağıtların kaldığı nadir pidecilerden. Kaşarlı ve Kuşbaşılı pide favorilerimden. Ayrıca arzu ederseniz pidenizin yanında yiyebileceğiniz kuru biberleri de gerçekten efsane. İç malzemeleri gayet güzel, ayrıca Kemeraltı için paket servisi de bulunuyor. Kuyum Pide'nin İzmir genelinde toplam 3 şubesi mevcut. Bunlar,Kemeraltı merkez, Güzelyalı ve Hatay şubeleri...Kaliteden ödün vermeden 60 yıldır faaliyetini sürdüren bu küçük ve şirin işletmeyi kesinlikle tavsiye ediyorum. İşletme Kemeraltı Şadırvanaltı Camii yakınlarında 872 sokakta bulunuyor.
 
Haftaya Kemeraltı lezzet duraklarına kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Daima lezzet ve afiyetle kalın.

Instagram/gurmegumrukcu

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emine Gürcan
    3 yıl önce
    64 yaşındayım ve 9 yaşımdan beri Kameralarına özellikle gezmeye giderim. (Her ay en az 2 kez.)Kemeraltı benim için çok otantik ve samimiyet dolu bir çarşıdır.Tanıttığınız lezzet duraklarına gitmişliğim de vardır. Yazılarınızı zevkle okudum.Devamını bekliyorum.