Gurme Gümrükçü

Gurme Gümrükçü


Çamdibi Lezzet Durakları

01 Haziran 2020 - 12:38

Merhaba;

Bu hafta İzmir Bornova ilçesine bağlı Çamdibi semti ile lezzet yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

AKBIYIK DÖNER ve STEAK HOUSE-ÇAMDİBİ

İlk durağımız Akbıyık Döner ve Steak House. 2009 yılında Akbıyık kardeşler tarafından kurulan ve Çamdibi semtinde faaliyet gösteren işletmede benim öncelikli tercihim çorba ve döner. Kelle paçasını özellikle tavsiye ediyorum. Hamburgeri de iddialı. Döner zaten mekanın spesiyali. Şatobiryan kuzu kafes de zamanınız varsa beklenir, sunumu ve özellikle tam bir et ziyafeti çekebilirsiniz. Mekana gitmeden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Öğlen iş saatleri ve akşam saatlerinde özellikle yoğunluk olmaktadır. Zira sıra beklemek durumunda kalabilirsiniz. Mevki olarak Kamil Tunca Bulvarının paralelinde  5454 sokakta bulunuyor.

KOKOREÇÇİ ASIM USTA-ÇAMDİBİ


İkinci durağımız kokoreç ustası gerçek bir lezzet durağı Kokoreççi Asım Usta.Asım Yılmaz ustanın 1960 yılında 3 tekerlekli el arabası ile başladığı serüven bugün 60.yılında Çamdibi'nde oğlu Cihan ustanın ve kendisinin halen tezgahının başında olduğu 2 dükkanla devam ediyor. Sadece  İzmir'in en iyisi değil, bence Türkiye'nin enleri arasında başlara yazılacak bir kokoreççi burası. Benim tercihim iri kesim yarım ekmek kokoreç. Her zaman fırsat bulup gidemiyorum derseniz aç gidin ve 2 yarım kokoreç yiyin. Hem lezzeti, hem hizmeti ile gerçekten övgüyü sonuna kadar hak ediyor. Mekan,Çamdibi Burak Reis Caddesinde bulunuyor.

ZAİM USTA-ÇAMDİBİ

Üçüncü durağımız Zaim Usta.1.sanayi de bulunan esnaf lokantası, ev yemeklerini yiyebileceğiniz lezzetli bir mekan.Mekan yıllardır aynı kalitesini bozmadı.Özellikle acılı et dedikleri güveçlerine ben bayılırım ve acı severlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Izgara köftesini de iyi yapan bir mekan. Arnavutların milli yemeği olan elbasan tavayı da çok iyi yapıyorlar. 1965-1995 Zaim Usta tarafından işletilen mekan, vefatından sonra Kemal Usta tarafından işletilmektedir. Kemal usta 12 ay lezzeti hiç bozmadan devam ediyor ve kaliteden ödün vermiyor. Bu tarz işletmelerin gerçekten bayıldığım duruşları var. Onlardan biri de Zaim Ustanın levhasında yazan sloganla can buluyor ‘hayat tadında’dır. Mevki olarak Atatük Stadının çaprazında Fatih Caddesi üzerinde bulunuyor.
 
Haftaya İzmirdeki farklı lezzet duraklarını sizlere anlatmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Daima lezzet ve afiyetle kalın.

Instagram/gurmegumrukcu

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Burak K.
    3 yıl önce
    Yazıyı açken okumak gafletinde bulundum.... tebrikler bize izmir'in bilinen lezzetlerini hatirlatiyor, bilinmeyenlerini ogretiyorsunuz.