Gurme Gümrükçü

Gurme Gümrükçü


Bayraklı Lezzet Durakları

07 Haziran 2020 - 10:38

Merhaba,

Bu hafta İzmir Bayraklı ilçesinde bulunan lezzet durakları ile lezzet yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

MAHARET MANTI-BAYRAKLI

İlk durağımız Maharet Mantı. İç Anadolu ve Kayseri mutfağının önemli lezzetlerini bize kaliteli olarak sunuyorlar. Hem sunulan lezzetler ev yapımı kıvamında hem de çalışanların güleryüzlü olması mekan için olumlu bir durum. Mekanda önerebileceğim başlıca lezzetler fırın mantı ve sebit yağlamadır. Yağlamayı ve mantıyı Kayseri'de yerinde yiyen birisi olarak kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca her yerde bulamayacağınız bamya çorbası da kesinlikle başarılıdır. Mevki olarak Mansuroğlu Mahallesinde Lider Centrio A blokta bulunuyor.

MERSİNLİ CİĞERCİ APO-BAYRAKLI

İkinci durağımız Mersinli Ciğerci Apo. Mekan genellikle akşam saatleri ve hafta sonu yoğun oluyor. Bu nedenle gittiğinizde biraz sıra bekleyebilirsiniz. Yemek öncesi gelen mezeler çeşitli ve doyurucu. Bu bağlamda servis  edilen yemekler de gerçekten başarılı. Şiş çeşitlerinden kesinlikle ciğer şişi tavsiye ediyorum. 1 porsiyon ciğer şişte 10 şiş geliyor. Ciğer şişin 5 erli porsiyonlarla sunulması yemeğin soğuk olarak yenmesini önlüyor. Mekan mevki olarak Adalet Mah. Haydar Aliyev Cd. No:53/B de bulunuyor.

EYVAN KEBAP-BAYRAKLI

Üçüncü durağımız Eyvan Kebap. İşletme 2000 yılında 25 yıllık restoran işletmeciliği yapan bir aile tarafından kurulmuştur. Kebapları ve mezeleri oldukça başarılı olan mekan da özellikle tavsiye lezzetlerim kuzu şiş ve kuzu böbrek. Mezelerden yoğurtlu patlıcan ezme ve atomu da tavsiye ederim. Ayrıca sumaklı salataları da kebap servisinin yanında masaya direkt servis ediliyor. Mekanın alkollü olduğunu da belirtmekte fayda var. Mekan mevki olarak Mansuroğlu Mahallesi  286/4 sokakta bulunuyor.
 
Haftaya İzmir'deki farklı lezzet duraklarını sizlere anlatmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Daima lezzet ve afiyetle kalın.

Instagram/gurmegumrukcu
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Sedat
    3 yıl önce
    Yazılarınızı begenerek okuyorduk hiç bir açıklama yapmadan yazılarınıza ara vermeniz bizleri üzmüştür sizi tekrar burda görme umuduyla