Burak Cilasun

Burak Cilasun


Tebrikler Sayın Valim...

17 Kasım 2020 - 16:54

İzmir'deki deprem felaketi sonrasında vatandaşların hasar gören binalardan taşınma süreci devam ederken ortaya çıkan fahiş taşıma ücretleri polemiğine son noktayı İzmir Esnaf ve Sanatlarkar Odaları Birliği (İESOB) koymuş ve fiyat tarifesi açıklamıştı.

Buna göre 1+1 evlerin taşıma bedeli merkez ilçelerde 1200 TL, 2+1'lerin 1500 TL ve 3+1 dairelerin taşıma ücreti 2 bin lira olarak belirlendi. Dairenin boşaltılması sırasında eğer asansör kurulumu gerçekleşirse onun fiyatı da 350 lira olarak kayıtlara geçti.

Tabii fiyatların belirlenmesi, yine de fırsatçıları durdurmadı. Vatandaşlar "Depremzedeyiz dediğimizde doluyuz diyenler, başka adres söyleyince hemen gelebileceklerini söylüyorlar. Depremzedelerin eşyasını taşımamak için yalan söylüyor." şeklinde serzenişte bulunuyor. Öyle ki "O fiyata gelmem ama şu fiyat olursa gelirim" diyerek insanların mağduriyetini paraya çevirmeye çalışanların olduğu neredeyse her gün yazılıp çiziliyor.

Konuyla ilgili son olarak oldukça dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger'in Twitter üzerinden İESOB fiyat tarifesine yönelik yaptığı paylaşımı alıntılayan bir vatandaş ismini verdikten sonra "Bayraklı'da oturmaktayım 3 gündür taşıma şirketleri ile görüşüyorum ancak 2800-3500 arası ile fiyat veriyorlar.
Sizin alttaki bildirgeniz ya da genelgenizin hiç bir faydası yok." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Çok kısa süre sonra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in cevabı oldukça netti: Şirket ismi bildirin, gerekeni yapalım.

İşte İzmir'in ve İzmirlilerin bir devlet görevlisinden, hele ki devleti temsilen İzmir'de en üst makamda görev yapan bürokrattan beklediği budur. Yani gerekenin yapılması! 

Dolayısıyla bu konudaki hassasiyeti nedeniyle İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger'e İzmirli bir gazeteci olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve eklemek istiyorum; Siz haksızlığa uğrayan, sindirilmeye çalışılan vatandaşın yanında durdukça bu kent sizi bağrına basar Sayın Valim. 

Yeter ki bu yönünüzü bize daha sık gösterin. 

İŞTE O PAYLAŞIM:

YORUMLAR

  • 0 Yorum