Burak Cilasun

Burak Cilasun


Tebrikler bu kez İZFAŞ'a...

22 Kasım 2021 - 11:20 - Güncelleme: 22 Kasım 2021 - 11:27


TEBRİKLER BU KEZ İZFAŞ'A...

Geçtiğimiz hafta İzmir önemli bir fuar sınavını tam not alarak geçti.

Modanın kalbinin attığı 15. IF Wedding Fashion İzmir, yoğun bir katılımcı ve ziyaretçi sayısına ulaşarak, pandemi sürecinin en alevli günlerinin ardından adeta "Ben buradayım" dedi.

4 gün süren fuarda düzenlenen etkinlikler ve gerçekleştirilen defileler, sektörün öncülerini bir araya getirirken, aynı zamanda İzmir ekonomisine de enflasyon canavarıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde bir can suyu oldu. İzmir ve Türkiye dışından fuar için kente gelen birçok sektör bileşeninin kentte yarattığı ticari hareketlilikten, moda firmalarının yanında oteller, restoranlar, ticari taksiciler ve birçok farklı sektör faydalandı.

Tabii şimdiye kadar saydıklarım genel olarak İzmir'in birçok önemli fuarında yaşadığımız şeylerdi. Dolayısıyla şimdi sıra yazımın başlığında İZFAŞ'ı neden tebrik ettiğimime gelmeli.

İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve ekibi, bu fuarın kapıdan girildiği anda bir moda fuarı olduğunun anlaşılması için çok büyük emek vermiş.

Fuar İzmir'in ana kapısından içeriye girildiği andan hollerin iç kısımlarına kadar çok sayıda fotoğraf çekimi yapılacak alan oluşturulmuş. Fotoğraf deyip geçmeyin, ne kadar fotoğraflık alanınız varsa ilginin o kadar üstünüzde olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla girişte mor çiçeklerle bezeli ışıklı IF Wedding yazısından tutun da, iç alandaki kolonların dahi ışıltılı bir şekilde kaplanması çok iyi düşünülmüş. Ayrıca moda gibi sanat ve estetikle iç içe olan bir zanaat, müzikle bezenmiş ve konuklara günün çeşitli saatlerinde canlı olarak bir piyanist tarafından adeta resital verilmesi oldukça güzel bir detay olmuş. Yine fuar alanında klasik otomobillerin yer aldığı alanın da oldukça ilgi çekici olduğunu ifade etmeliyim.

Fuar stantlarında en çok dikkatimi çeken noktalardan biri de tüm stantların ortak bir tasarımla oluşturulmuş olması. Kimileri belki estetik açıdan her firmanın kendi stant alanını kurması yönünde fikir belirtebilir ama bana göre fırsat eşitliği noktasında bu çalışma gayet yerinde olmuş.

Uzun lafın kısası bir moda fuarı, bir fuar alanına ne kadar yakışabilirse, İZFAŞ ekibi bu fuarı o şekilde düzenlemiştir. Kendilerini İzmir'e gönül vermiş bir gazeteci olarak kentimizin marka değerine yaptıkları bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum