Burak Cilasun

Burak Cilasun


Süper Lig, tescil edilecek mi?

27 Nisan 2022 - 11:44


Türk futbolu uzun zamandır ahbap çavuş ilişkisi ve adamın adamı mantığıyla iyice kör topal ilerlerken, bu sezon kantarın topuzu iyice kaçtı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in istifası, hakemlerin önce görevden alınıp sonra geri dönüşü, “VAR” olmasına rağmen var ol(durul)mayan adalet derken ligin şirazesi kaydı. Türkiye Süper Ligi, yayıncı kuruluş nazarında para etmez bir hal aldığı için ihaleler hatır gönülle sonuçlandırıldı, paralar ona göre dağıtıldı.

Durum böyleyken lig sonu yaklaşınca iki cepheden arka arkaya açıklamalar geldi. Birincisi düşmesi belli olan bazı takımlar, ikincisi şampiyonluğu kaçıran takımlar… Açıklamaların özü ligin tescil edilmemesi… Hatta Malatyalı bir milletvekili, işi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye kadar vardırdı.

Kendi payıma peşinen söylemeliyim ki Göztepe taraftarı olduğu bilinen bir gazeteci olarak takımımın bu şekilde ligde tutulmasını istemem.  Hele de Altay maçı ile başlayan süreçte ve Giresunspor maçında zirve yapan kötü oyunu izledikten sonra…

Türkiye’de futbolun bu duruma düşmesini sadece hakemlere yükleyerek bugün yapabileceğimiz yegane şey, futbol düzeninin içinde bulunduğu devasa problemler karşısında başımızı kuma gömüp mucize beklemek olacaktır.

Açık ve net olarak söylemek gerekirse, İstanbul kulüplerinin mutlu olduğu bir sezonda bu tartışmalar bu denli alevlenir miydi? Hiç sanmıyorum. Dolayısıyla Trabzonspor’un ligin bitimine haftalar kala açık ara farkla götürdüğü liderlik, bordo mavililere nasıl ki analarının ak sütü gibi helalse, istediğini alamayanların başka yollara başvurmasıysa bir o kadar abesle iştigaldir.

Zira ana mesele Fatiha’sı okunmuş Türk futbolundan adalet, liyakat ve başarı beklemek değil, “ayranım dökülmesin” istediğidir. Bu düzeni kabul eden her kulübünse o ayranı bugün olmasa yarın mutlaka dökülecektir.

Tek çözüm kağıt üstünde değil, gerçekten özerk olabilmiş bir Türkiye Futbol Federasyonu’nun oluşturulması, altyapıların kuvvetlendirilmesi ve futbolun futboldan anlayanlara emanet edilmesini kapsayan gerçek bir restorasyon süreci başlatmaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum