Burak Cilasun

Burak Cilasun


Soyer ve Gökçe'nin yol arkadaşlığı...

01 Temmuz 2020 - 11:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tunç Soyer'in göreve gelmesiyle birlikte en çok konuşulan ve tartışılan konulardan bir tanesi hiç şüphesiz ki Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe'nin görevine devam edip etmeyeceği oldu.

Bilindiği gibi birçok belediyede üst düzey bürokratlar için "Başkan ile geldi, başkan ile gider" mantığı hakim olsa da İzmir'de birçok kişiyi haksız çıkaran bir tablo yaşandı.

Tecrübeli bürokrat ile Soyer'in yol arkadaşı olup olmayacağına ilişkin dedikoduların yoğun olduğu bu süreçte, CHP Genel Merkezi'nin bile konuya müdahil olduğu, bazı genel başkan yardımcılarının Gökçe'yi istemediği, Soyer'e de bunu söylediği iddia edilirken, bugün gelinen süreçteyse Büyükşehir'deki performansı ve yarattığı güven iklimiyle Gökçe'nin Soyer'in en çok güvendiği isim haline geldiği dile getiriliyor. 

Özellikle Başkan Soyer'in yurt dışı programları sırasında Büyükşehir'deki işlerin sorunsuz devam etmesi için Buğra Gökçe'nin yoğun çaba sarf ettiği biliniyor.

Bu yakın mesai arkadaşlığının önümüzdeki günlerde farklı bir sonucu olabileceğini ise sizlere ben fısıldayayım. Duyumlar, Başkan Tunç Soyer'in önümüzdeki günlerde Büyükşehir'de bazı görevlere dair bir kadro revizyonu düşündüğü ve bu süreci yönetmesi için Genel Sekreter Buğra Gökçe'yi görevlendireceği yönünde. Zira kişisel ikbali, hırsı, ve makamı için Soyer'in ismini kullananlanlardan en başta Soyer'in ciddi rahatsızlık duyduğu konuşuluyor.

Yeni günlerin nelere gebe olduğunu hep birlikte göreceğiz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum