Burak Cilasun

Burak Cilasun


İzmir'i TBMM'ye taşıyan vekil...

21 Ekim 2022 - 11:30 - Güncelleme: 21 Ekim 2022 - 11:30

Geçtiğimiz hafta Mehmet Ali Çelebi konusu üstünden kaleme aldığım "CHP öz evlatlarını unutursa..." başlıklı yazımdan sonra bugün de size "Olması gereken" temalı bir yazıyı bu kez bir başka İzmir milletvekili üstünden anlatacağım.

ÖNCEKİ YAZI: CHP ÖZ EVLATLARINI UNUTURSA İÇİN TIKLAYIN

Sivas'tan gecenin kör yarısında bir fotoğraf geldi. Bir CHP İzmir Milletvekili, partililerle birlikte bayrak asıyor.



Fotoğraftaki hanımefendi kim mi?

Sevda Erdan Kılıç...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir'in ilk kadın gençlik kolları başkanı olmuş bir isim. Tabii tek "ilk"i bu da değil. Aynı zamanda CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'nda en genç üyeliği, CHP İzmir'in ilk kadın sekreteri olma unvanı ve parti içinde birçok görev... 

İşte bu nedenle de denebilir ki yasal olarak siyaset yapma hakkı kazandığı günden beri partisi ve en nihayetinde de savunduğu değerler doğrultusunda ülkesi için mücadele ediyor Sevda Erdan Kılıç. Hatta doğruları uğruna Parti Meclisi'nden istifasını da önemli bir yerde tutmak gerekiyor.

Peki TBMM'de neler yapıyor İzmir'in vekili?

Toplumsal ve ekonomik birçok konuda ilk imza sahibi olduğu yahut içinde yer aldığı birçok kanun teklifi ve soru önergesi var Sevda Erdan Kılıç'ın. Bunların içinde kadın haklarından tutun da, kredi kartı harcamalarına, işsizlikten eğitim ve sağlık alanına kadar çok fazla başlık sayabiliriz.

İzmir'in vekili olarak kentin çok sayıda sorununu da yine Meclis kürsüsünde dile getirdi.

Örnek mi? Gelin birkaçını sayalım.

9 Eylül Üniversitesi'nin yemekhanesindeki yemeklerin sağlıksız olduğu iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Küçük Menderes'te hava koşulları nedeniyle ürünleri zarar gören üreticilerin desteklenmesine ilişkin soru önergesi verdi.

Gediz Havzası ve İzmir Körfezi'ndeki çevre kirliliğini sordu. Hem de mermer ocaklarından jeotermale ve balık çiftliklerinin yol açtığı kirliliğe kadar...

İzmir Tarih Projesi'nden tutun da şehirdeki kamulaştırmalar, kentsel dönüşüm, baraj yapmı, okul ve hastanelerde yaşanan çeşitli olaylara kadar değinmediği sorgulamadığı konu kalmamış neredeyse.

Toplama baktığımızda ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi 15, imza sahibi olduğu kanun teklifi 22 ve yazılı soru önergesi sayısı da 522. 

Peki biz de yıllardır bunu istediğimizi söylemiyor muyuz? Birçok İzmirli gazeteci ve yazar, kalem oynatırken "İzmir'in vekilleri İzmir'in hakkını savunsun" demiyor mu? İzmir'in problemlerini Ankara'ya taşıyan, lobi yapan, kenti için mücadele eden vekillere ihtiyacımız var bizim.

Sevda Erdan Kılıç da bunu yapmış. Vallahi bravo!

Açıkçası Sevda Hanım bir dönem daha aday gösterilir mi bilemem. Parti içi dengelerde hangi noktaya konumlandığı da bizlerin konusu değildir. Hatta kendisiyle oturup bir bardak çay içmişliğim de yoktur. Lakin vekil olduktan sonra kenti ve sokağı unutmayan isimleri kaleme almak da, gazeteci olarak bizim kamusal görevimizdir.

Not: Sevda Hanım ile başladık ama gerek CHP'den gerekse de diğer partilerden vekilleri de önümüzdeki günlerde isim isim kaleme alacağım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum