Burak Cilasun

Burak Cilasun


İYİ Parti İzmir'de sınıfta kaldı

31 Mayıs 2023 - 10:45

Rakamlar, içi belirli miktarda suyla dolu bardağa benzer. Nereden bakmak isterseniz, ona göre sonuç çıkar.  Mesela diyebiliriz ki İYİ Parti, girdiği iki genel seçimde de İzmir'den milletvekili çıkardı. Demek ki başarı oranı yüzde 100. İYİ Parti, İzmir'deki 2 vekil sayısını üçe çıkardı. Demek ki yüzde 50 büyüme var! İşte bunlar bardağın su dolu tarafıdır.

14 Mayıs sonrası yaptığı açıklamalara bakarsak İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da bardağa bu tarafından bakıyor. Şimdi gelin ben size boş tarafını anlatayım...

20 yıldır CHP'nin AK Parti'yi, AK Parti'nin CHP'yi şikayet ettiği İzmir'de, İYİ Parti'nin hedefi neydi? Üçüncü yol olmak... Olunabildi mi? Hayır. Bir önceki seçimde çoğunluğu MHP'den kopan seküler milliyetçi oylar ile İzmir'in AK Parti karşıtı merkez sağ oylarının otomatik olarak alınmasının üstüne ikinci seçimde hangi tuğla konabildi? Yüzde 1 bile değil...

Peki İzmir iklimi bu kadar uygunken oy oranı olarak İYİ Parti'nin Türkiye sıralamasında İzmir kaçıncı oldu? 29!

Meral Akşener için Türkiye'nin ana gücü sloganı atılırken, ülke çapında kadınların belki de sosyal, siyasal ve ekonomik olarak en aktif olduğu İzmir'den kaç kadın vekil çıkarılabildi? 0... Harfle de ifade edelim SIFIR!

Sinan Bey seçime gidilirken İzmir hedefinin 9 vekil olduğunu söylemişti. Alınabilen kaç? Üçte biri... Hatta iki vekilin de halihazırda var olduğunu düşünürsek, 7 yeni vekil hedefinden sadece 1'i başarılabildi.

O halde şimdi soruyorum;

CHP'nin İzmir gibi bir şehirde, "Kemalizm ırkçılıktır" diyen bir adayla seçime girdiği, on binlerce oyunu ikinci bölgede TİP'e kaptırdığı, AK Parti'nin Türkiye ortalamasının en alt sıralarında oy aldığı bir İzmir'de, İYİ Parti kayda değer bir oy artışı yaşayamıyorsa bunun sorumluluğunu kime yazacağız? Sinan Bey, "Genel Başkanımızın arkasındayız" dediğinize göre sorumlu Ankara değil. O halde kim?

İl kongresinde 20 ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız vaadiniz ne olacak Sinan Bey? Yerel seçime bir yıl kala İzmir'in bir metropol ilçesinde dahi bırakın birinci olmayı, birinciye yaklaşan bir ikinci dahi olunamıyorsa, kusura bakmayın ama ya hayal aleminde yaşıyorsunuz ya da hayal satıyorsunuz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum