Burak Cilasun

Burak Cilasun


İki fotoğraf, bir lider, bir başkan...

07 Mart 2023 - 10:01

İKİ FOTOĞRAF BİR BAŞKAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklanmasından sonra, sosyal medyaya bir fotoğraf düştü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yaptığı bir özçekim... Fotoğraf karesinde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Gamze Akkuş İlgezdi, Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay gibi CHP üst yönetimi bir araya gelmişti.

Karenin bir de İzmir'den ismi vardı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü...

Birkaç ay geriye gidelim. Bu kez adresimiz İstanbul... Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği Demokrasi Şurası öncesinde CHP Genel Başkanı ve artık Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 74. doğum günü için bir pasta kesildi. Fotoğraf karesinde Kılıçdaroğlu, altılı masa ortakları Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer alıyor.

Karedeki İzmirli kim? Yine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü...

Açıkça söylemek gerekiyor ki bunun adı ne tesadüf, ne de doğru yerde doğru zamanda olmaktır. Zira en kritik ve en özel anlarda birlikte olmanın adı dava arkadaşlığı ve istikrardır. 18 yaşında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'na girerek resmiyet kazanan siyasi sürecin istikrarıdır bu. Büyükşehir ve Çiğli'nin geçmiş dönem belediye başkanlarıyla karşı karşıya gelse de partisinden ve inandıklarından vazgeçmeyişin istikrarıdır bu. İşte bu istikrardır  bir ilçe belediye başkanını, bir liderin hemen arkasına konumlandıran ve kimse tarafından yadırganmayan.

Dolayısıyla;

14 Mayıs'ta seçim sonuçları hakkında müneccimlik yapamam ama sandıklardan Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkması durumunda diyebilirim ki, Kılıçdaroğlu'na bu denli yakın bir Gümrükçü'ye Çiğli Belediye Başkanlığı dar gelecektir. 

Çiğli'ye Çiğlililik kimliğini kazandırması, ilçesindeki üniversite öğrencileriyle bütünleşmesi, pandemideki çalışmaları ve Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yardım çalışmalarındaki duruşu, ulusal gelişmelerde hızlı reaksiyon verişi, "Kavga etmeden hizmet et" anlayışıyla neredeyse en az muhalif ses duyulan ilçe belediye başkanı olarak bana göre birçokları için kariyer zirvesi olan ilçe belediye başkanlığı görevi, Gümrükçü içinse bir ara kat gibi duruyor. Daha çıkılacak çok kat olduğuysa kesin... 









YORUMLAR

  • 0 Yorum