Burak Cilasun

Burak Cilasun


İhsan Efendi ve burnunun ucu!

26 Temmuz 2021 - 12:40

Filenin Sultanları namıyla bilinen A Milli Voleybol Takımımız, Tokyo Olimpiyatları kapsamında ilk maçında güçlü rakibi Çin'i adeta tarumar edince hepimiz sevindik. En azından biz öyle düşünüyorduk ki yine ulusal bir mutluluğa birileri tarafından çomak sokulmaya kalkışıldı.

İhsan Şenocak isimli ilahiyatçı, "İSLAMIN KIZI! Sen OYUN ALANLARININ değil, imanın, ifffetin, ahlakın, hayanın, edebin SULTANISIN; SEN'burnunu göstermekten utanan' ANALARIN EVLADISIN. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürünün kurbanlarına "sultan" denmesine aldanmayasın! Umudumuz da duamız da SENSİN" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Yani anlayacağınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tutun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar ülkenin iktidar ve muhalefetini dahi bir araya getiren bir sevince açıkça saldırıyor bu İhvan, pardon İhsan Efendi!

Düşünün ki bu çağda bile birileri kalkıp Türk kadınına "Evde otur, burnunu dahi gösterme" diyebiliyor. Dahası 18 yaşından büyük, özgür birer birey olan kadınları kendi istediği kalıbın dışına çıkması durumunda iffetsiz, ahlaksız, edepsiz gibi gösteriyor. 

Lakin bunu diyen ve kadınların burnunun ucuna anlam yükleyen İhsan Efendi, burnunun ucundaki esas iman yoksunluklarına, kul haklarına ses çıkarmıyor.

Burnunun ucu demişken İhsan Şenocak'a şunları da sormak istiyorum;

Ey İhsan Şenocak, memlekette kadın ve çocuklara dini kullanarak taciz ve tecavüzde bulunanlara karşı neredeydin?

İslam dendiği zaman iki lafından biri neden kimin kimle ne yapacağı ve kimin ne giyeceğinden ibaret?

"3.kişi" tabirini bile cinsel ilişki diye anlayacak kadar Türkçe'den bihaber olduğun için mi Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okumanın iman sarsacağını iddia ediyorsun?

Bak Şenocak;

Bu ülkede kadınlara ayrı üniversite istedin, kot pantolona karıştın ve hata cehennemlik ilan ettin, kızını üniversiteye gönderen babalara hakaret ettin. Bol keseden saydın sövdün. Lakin sözlerinden sonra gözle görülür bir şekilde nefret saçtığın o demokratik hakların arkasına sığınmak oluyor mu?

Anla artık Şenocak;

Bu ülkenin kadını bilimde, kültürde, iş hayatında her zaman yer alacak.

Bu ülkenin kadını savaş uçağı pilotu olmaya da devam edecek,

Bilime katkısıyla Dünya çapında başarılara imza atmaya da.

Bu ülkenin kadınının da erkeği kadar eşit olduğunu ister kabul edersin, ister etmeyip hayal aleminde gezersin.

Kadının en az senin kadar yaşadığını, en ama en az senin kadar ürettiğini sokağa çıktığında anlayacaksın, elindeki teknolojik üründe anlayacaksın, yediğin içtiğin şeyin arkasındaki emeğe bakınca anlayacaksın.

Hoş anlasan da kabul etmezsin ya...

Ne de olsa burnunun ucundaki medeniyeti görene sivri sinek saz,

Göremeyene Ümit Burnu'nu versek az.

YORUMLAR

  • 0 Yorum