Burak Cilasun

Burak Cilasun


Gülücük saçan vekillere soruyorum

05 Haziran 2023 - 11:18

CHP milletvekillerinin TBMM’de yemin günü neşesini gördünüz mü? Ailesiyle Meclis'in içinde ve dışında poz verenler, gülücükler saçanlar, içi içine sığmayanlar, gördükleri her kameraya gözlerinin içiyle gülen yüzler...

Fotoğrafları görünce bir an dedim ki, "Bu vekiller neye gülüyor?".  Cumhurbaşkanlığı seçimini Kılıçdaroğlu kazandı da benim mi haberim yok? Parlamentoda çoğunluk CHP'ye geçti de ben mi bunu atladım? Hayır... Peki o halde neden "Disneyland" gezisindeymiş gibi mutlusunuz sevgili vekiller?

Hani bu seçim, sizin sandık öncesi söylemlerinize göre köprüden önce son çıkıştı? Hani Türkiye ya demokrasiyi ya da rejim değişikliğini oylamıştı? Hani bu seçim kaybedilirse Türkiye'yi çok zor günler bekliyordu? Hani bu iş ölüm kalım meselesiydi? Hani Anayasa rafa kalkıyordu?

Yahu siz değil miydiniz, “Bu seçimi kaybedersek şeriat gelir, kadınlarımız sokağa çıkamaz.” diyen?
Madem bu kadar önemliydi bu seçim; o zaman kaybedilmiş bir oylamanın ardından bu neyin neşesi?
600 koltuktan CHP'ye düşen sadece 130 iken, partinin kalesi kabul edilen İzmir'de 28 milletvekili içinde CHP rozeti takacakların sayısı 10'a düşmüşken, partinin genel merkez a takımı istifa etmiş ve yarın yaşanacaklar böylesine belirsizken bu şen kahkahalar ne anlama geliyor?

Demeyin ki bana şimdi “Muhalefet olarak yüzde 48’e yakın oy aldık.”…  Yasama, yürütme ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin belirlenmesi noktasında yargıya kadar tüm erk, bir beş yıllığına daha AK Partinin elindeyken, 48 değil 148 alsan ne olur kardeşim!

Kusura bakmayın ama oy isterken söylediklerinize ve gerekçelerinize kendiniz inanmış olsaydınız, sizi o Meclis'te bu kadar mutlu görmezdik.

Kusura bakmayın ama biraz utanma ve mahcubiyet taşıyor olsaydınız, seçim gecesi veri alamadığınız binlerce sandık nedeniyle seçmeninize karşı yüzünüz yere bakıyor olurdu.

Peki şimdi sizlere soruyorum;

Gözümüz yok, makamlarınıza oturdunuz. Oturdunuz ama Meclis’ten kanun çıkarmanız imkânsız. Cumhurbaşkanlığı seçimi de kaybedildiğine göre, yeni yasama dönemine katkınız ne olacak? Danışmanlarınıza sabah akşam Allah ne verdiyse soru önergesi yazdırıp, sonra da çalıştığınızı mı söyleyeceksiniz?
Somut olarak anlatın kıymetli vekiller; siz 5 sene gülücük saçmaktan başka ne yapacaksınız?

YORUMLAR

  • 1 Yorum