Burak Cilasun

Burak Cilasun


CHP'nin Urla ve Menemen Kayıplarına İyi Bakın!

14 Ocak 2021 - 10:08 - Güncelleme: 14 Ocak 2021 - 10:53

Menemen'de Serdar Aksoy sonrası başkanvekili seçimini bu kez AK Parti kazandı. Buna karşılık CHP yargı sürecinin devamı, kuranın tekrarlanması gibi konular üstünden beyanatlar veriyor olsa da ben size farklı bir pencere açmak istiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir tarihinde görülmemiş şekilde 31 Mart seçimlerinde kentte kazandığı belediyelerden ikisini seçimden sonra kaybetmiştir.

Peki Urla ve Menemen'de yaşanan kayıplar nasıl oldu?

Peşinen söylemek gerekirse CHP İzmir İl Yönetimi ve seçim dönemi CHP Genel Merkezi'nde İzmir için isim belirleyici konumunda olan kişilerin hatası ve hatta payı olanların basiretsizliğidir bu durum.

Urla'da yüzde 61 gibi net bir oyla kazandığınız belediyeyi, geçmişini araştırmadan aday yaptığınız kişinin FETÖ ile bağı nedeniyle kaybediyorsanız, bu başlı başına bir rezalettir. CHP İzmir İl Yönetimi ve CHP Genel Merkezi'ndeki "bazı" karar vericiler, Urla'da CHP'ye oy veren 28 binden fazla insana gidip de bu dönülmez hataları için özür dilemişler midir? Hiç sanmıyorum. Hatta özür ne kelime? Deniz Yücel, Burak Oğuz'un avukatlığını üstlenmişti. Yani CHP durumdan o derece bihaber...

Gelelim Menemen'e...

Dava süreci devam ediyor olsa da Serdar Aksoy ile anılan yolsuzluk konusu için CHP'den şimdiye dek "Hayır yapmamıştır" diye bir açıklama geldi mi? Gelmedi... Tek açıklama, operasyondan birkaç gün önce ihraç istemiyle disipline verilmesi ve Serdar Aksoy'un da partiden istifa etmesi nedeniyle "Partimizle bir ilgisi yoktur" açıklaması oldu.

Yahu Serdar Aksoy'u Menemen Belediye Başkanlığı görevi için Papua Yeni Gineliler mi aday gösterdi? Aksoy'u partiden ihraç etmek adına disipline sevk etmek için operasyonun geleceğinin belli olması mı beklendi? 31 Mart 2019'dan, Kasım 2020 sonuna kadar Menemen'de yaşananlar eğer gerçekse CHP Genel Merkezi ve CHP İzmir İl Yönetimi neden halkın parasını, Menemen'in kasasını savunmadı? Son dakika ihraç girişiminin işe yarar bir tarafı var mıdır?

Bakın Menemen'de CHP'ye oy veren 55 bin seçmen var...

CHP, Menemen'de kendisine oy veren 55 bin seçmene; Serdar Aksoy ile ilgili süreci, Kasım 2020'ye kadar ilçede yaşananlara müdahil olmayışını (kapalı kapılar ardında olduysa onu da) ve Aksoy sonrası iş meclis üyeleri arasında seçime gittiğinde, salt çoğunluğa rağmen işin nasıl kuraya gittiğinin hesabını vermek zorundadır.

Kura tekrarlanmış vs. geçin onları... Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir'de önce Urla'da kendisine oy veren 28 bin kişiye, ardından da Menemen'de oy veren 55 bin kişiden teker teker özür dilemelidir.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu süreçte "Kral çıplak" diyen yegane isim olmuştur. "Orada belediye başkanını kim atadı, kim dayattı, kim kefil oldu. Meclis üyelerini kim yazdı?" sorularını soran Sayın Bayır'ı alkışlıyor ve sorularının altını keçeli kalemle kalın kalın çizmek istiyorum.

Şu dakikadan sonra CHP İzmir ve tekrar tekrar söylüyorum ki İzmir'de seçim sürecinde aday belirlemede yetkin olan isimler; CHP'ye özellikle Menemen ve Urla'da oy veren vatandaşlara süreçteki hataları, parti içindeki hırsları ve yanlışları için açıklama yapmakla yükümlüdür. Yoksa iki ilçeden toplam 83 binin üstünde oyun vebali, bu karar vericilerin üstünde kalacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum