Burak Cilasun

Burak Cilasun


Bu kızlara tüm İzmir sahip çıkmalı!

20 Aralık 2022 - 12:01

Ebrar Karakurt,
Zehra Güneş,
Hande Baladın,
Cansu Özbay
Ve kaptan Eda Erdem…

Filenin sultanları, uluslararası arenada ay yıldızlı formalarıyla dünyayı titretirken, “Türkiye bir voleybol ülkesi” sloganı kulaklara yerleşmişken, Türkiye’de kadının adı var denilen ve kadınların birçok alanda öncü olduğu İzmir’in, Sultanlar Ligi’nde bir takımının olmaması, bu kentin aslında hem ayıbı hem de eksiğidir.

Eksiğidir çünkü her alanda olduğu gibi sporda da çok başarılı kadınlarımız var. Bu kadınlarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmaları için imkan sağlamak gerekiyor.

Ayıbıdır çünkü bu kentin kadın voleybolcuları, güçlü sponsor bulmakta güçlük çekiyor. 

İşte böyle bir ortamda Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde Göztepe liderliği ele geçirdi ve salonda fırtına gibi esiyor. Hem de tüm imkansızlıklara rağmen…

Mesela bir salonu yok Göztepeli kızların… Antrenman için dünya para ödeniyor salona. Oradan oraya taşınıyorlar adeta.

Bu işe gönül koymuş şube başkanı Hüsnü Öztuncel ve arkadaşlarının emeği, İlker Hocanın hırsı ve kızların formanın hakkını vermesiyle ilerliyor Göztepe.

Açıkçası voleybolda şu saatten sonra şu takım bu takım olmaması lazım. İzmirliyim diyen herkesin, bu kızlara destek vermesi şart. İş dünyasından, yerel yönetimlere kadar herkes elimi taşın altına koyarsa bu takım İzmir’in takımı olur.

Ama yooook, bu takım kupaları alsın, milli takıma oyuncu versin, ondan sonra fotoğraf çektirelim derseniz hiç kusura bakmayın ekinde emeği olmayanın hasatta nasibi olmaz derler.

O yüzden altını çize çize diyorum ki haydi İzmir salona, haydi İzmir’i yönetenler desteğe…
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mümin Gazi
    1 yıl önce
    Yazında yine Taraftarlığın ön plana koymuşsun. Şu unutmamak lazım GöZtepe voleybal uzun bir dönemden sonra ilk defa lider. Yazında keşke uzun süre playofflarda sultanlar liğine çıkmayı kıl payı kaçıran Karşıyakadam bahsedip bütün İzmiri kucaklasaydın. Kalemin keskin olsun.