Burak Cilasun

Burak Cilasun


3 Mayıs'ı özümsemek

03 Mayıs 2020 - 15:56 - Güncelleme: 03 Mayıs 2020 - 16:00

Bugün sosyal medya 3 Mayıs Türkçüler Günü mesajlarından geçilmiyor. 

Türklük uğruna bedel ödeyenleri, bedel ödemeye hazır olanları geçtim; 0,5 dendiğinde uçlu kalem ucundan önce partisinin oy oranı aklımıza gelen Doğu Perinçek bile bu kutlu günden nemalanmaya çalışıyorsa, vardır demek ki 3 Mayıs'ın bir hikmeti..

Tabii Atatürk, Atsız, Gökalp, Gaspıralı gibi değerlerimizin bol bol fotoğraflarının, resimlerinin, sözlerinin paylaşıldığı bu özel günde, aynı zamanda kendimizi de sorgulamamız gerekir.

Altaylardan Tuna'ya uzanan Türklük davasının bir neferi olabilmek için ne yapıyoruz?

Milletinin yüzölçümü, devletinin ve dahi devletlerinin yüzölçümünden büyük olan Türklük için "Seviyorum" demek yeter mi? Yetmez.

Yüce Atatürk, "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" derken, o kanın hakkını verebilmektir mesele.

Türlü dünyevi sapkınlıklar, siyasi menfaatler, ithal ideolojiler uğruna bir hiç olarak kalmışlara dönüp şöyle bir bakmak gerekiyor. Mezar taşları birer abide olmuşlarla bir olur mu hiç, bataklıkta yaşamış, ihaneti vazife eylemiş bir hiç!

Türklük anadan babadan geçen bir kan olduğu kadar, bir şuurdur efendiler. Öyle bir şuur ki, Çanakkale'de olduğu gibi vatanına göz diken düşmanına bir kurt gibi atılmaktan geri durmayacak kadar gözü kara, aman dileyene kılıç çekmeyecek kadar merhametli, mazlumun ahlarında değil, şükürlerinde yer bulacak kadar yüce bir şuurdur.

İşte bu nedenle, "Türküm ben, Türküm ben" diye ahmakça bağırmak yerine, Türk'e ve insanlığa faydalı olmayı seçmek şart. Unutmayın ki Türklük şuurunda yarışmak, hayırda yarışmak gibidir. 

O halde Aziz Sancar gibi kıymetli bilim insanlarını, Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Seyit Onbaşı, Hasan Tahsin, Gördesli Makbule gibi nice gözü kara vatan evlatlarını, Atatürk gibi, Atilla ve Fatih gibi liderleri, Atsız gibi, Gökalp gibi, İstiklal Marşı'mızı yazmış Akif gibi gönül ve fikir adamlarını çıkarmak en büyük vazifemizdir. Başkasından beklemeyeceğiz; kendimizi geliştirecek, kendimizden olanı geliştirecek, kutlu yolda bugünün kızıl elması olan teknoloji ve bilim menzilinde buluşacağız. 

Başka çaremiz yok, nizam-ı alem için başka millet yok.

3 Mayıs Türkçüler günü bu vesileyle bir kez daha kutlu olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum