Ahmet Uğur Baran

Ahmet Uğur Baran


Bugün Maraş, Yarın Kudüs!

08 Ekim 2020 - 15:35

Bugün tarihi bir güne tanıklık ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin zincirlerini kırarak yeniden diriliş destanı yazdığı şu dönemde en güzel haberlerden biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldi.

Kıbrıs Türk'üne zulmü bitiren Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında kapalı olan Maraş bölgesi, bugün itibariyle yeniden açıldı.

Dünya turizminin en önemli durakları arasında yer alacakken, adadaki Rumların kirli emelleri ve kanlı eylemleri sonrasında 46 yıllık esarete mahkum olan Kapalı Maraş'ın açılması bir tesadüf değil.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları çizilirken, dışarıda kalan gönül coğrafyamıza, bugün devletimizin nüfuz edişine şöyle bir bakalım.

İlk olarak başta Balkanlar, Afrika, Orta Asya olarak da adlandırılan Türkistan ve Ortadoğu coğrafyasıyla gerek TİKA, gerekse de Yunus Emre Enstitüleri ile kucaklaştık. Özellikle Kosova ve Bosna Hersek olmak üzere bölgedeki Türk varlığının yeniden anlam kazanmasına şahit olduk.

Hemen ardından Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarının temizlenmesiyle bu bölgedeki kardeşlerimizle yeniden buluştuk. Zulümden kaçanlar, Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelere sığındı.

Yetti mi? Yetmez...

Sadece gönül coğrafyamıza açılmakla kalmadık, zihinlerimizdeki sınırlardan da kurtulduk. Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in "mukaddes odamız" dediği Ayasofya'nın kadim kubbesinin altında yeniden namaz kılmak, kolonlarında yankılanan Ezan-ı Muhammedi'nin gönül kapılarımızı açan tınısıyla mest olmak bizim neslimize nasip oldu.

Biter mi? Bitmez arkadaş! Toprağı şehit kanlarımızla sulanmış Trablusgarp, bugünün adıyla Libya, yeniden bizimle birlikte. Sonrasında bugün "Ya Karabağ ya ölüm" diyen CAN Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davası, bizim de davamızdır. Türk'ün sancağını, işgal edilmiş toprağımızda dalgalanırken göreceğimiz günler yakındır.

İşte bu gaza, şehadet aşkı ve imanla bugün Kapalı Maraş açılır, yarın da camiler kışlamız, minareler süngümüz olur ve sıra Selahattin Eyyübi'nin Kudüs'üne, İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs'e gelir. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum