"Sessiz kalanlar topu taca atıyor"

Son dönemde İzmir futboluna yönelik yapıcı mesajlarıyla gündemde olan iş insanı Emre Sarıgedik, Buca'daki yönetim-taraftar gerilimine yönelik sağduyu çağrısı yaptı. Sarıgedik İzmir spor kamuoyunda bu sürece sessiz kalanlarınsa topu taca attığını söyledi.

"Sessiz kalanlar topu taca atıyor"
01 Eylül 2020 - 18:59

Bucaspor'un kapatılma süreciyle birlikte ilçedeki bir taraftar topluluğu ile 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş arasındaki atışmaya iş insanı Emre Sarıgedik'ten dikkat çeken bir yorum geldi.

"SESSİZLİK TOPU TACA ATMAKTIR"

Sarıgedik, "Son birkaç gündür sosyal medyada 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş ile bir taraftar topluluğu arasındaki atışmayı İzmir kamuoyu olarak endişeyle takip ediyoruz. 92 yıllık bir çınar olan Bucaspor'un 100. yaşına ilerlerken kapatılıyor olması elbette üzüntü verici. Bununla birlikte burada Başkan Aktaş'ı suçlu ilan etmekse biraz fazla romantik bir tavır olarak göze çarpıyor. Onlarca milyon liralık borcu Cihan Aktaş mı yaptı da kendisine böyle bir tepki var? Yahut Bucaspor'un borcunu kapatacak bir yönetim adayı vardı da, Cihan Aktaş buna engel mi oldu? Buca ismini borçlar ve icralarla değil, başarılarla gündeme getirmek isteyen Cihan Aktaş'a bana göre yalnızca Buca halkı değil, İzmir'in spor kamuoyu ve önderleri de destek vermeli. Sessiz kalmak bana göre topu taca atmaktır. İzmir futbolunun 'kanaat önderleri' böylesi bir süreci tiyatro izler gibi izlemek yerine çıkıp fikrini söylemelidir. İzmir'de çalışan, İzmir'de kazanan ve kazandığını İzmir futboluna harcamak isteyen bir insanı yalnızlaştırmayı doğru bulmuyorum. " dedi.

"AKTAŞ TAZE BİR FİDAN DİKTİ"

Sarıgedik, "İzmir'e Süper Lig heyecanı yaşatan kulüpler arasına adını yazdıran ve 2010 yılında Türk futbolunun zirve liginde yer alan Bucaspor'da ne yazık ki hatalar silsilesinin takımın Süper Lig'e çıktığı anda başladığını ve yanlış transfer politikalarının bir çınarı içten içe çürüttüğünü görmek gerekiyor. Benim nazarımda Cihan Başkan, içten içe yanmış ve kabuğı kalmış bir çınarın içine adeta taze bir fidan dikmiştir. Artık yeniden yeşermesi şu şartlarda mümkün olmayan koca çınarın toprağında filizlenecek olan bu fidana sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"DİLİYORUM Kİ SÜRECİN SONUNDAN KUCAKLAŞMA ÇIKAR" 

Futbolun endüstriyel bir hal aldığını ve bunu görmezden gelmenin mümkün olmadığını dile getiren Sarıgedik, Buca'da taraftarlar ile Cihan Aktaş'ın karşı karşıya değil, yan yana olmaları durumunda ilçedeki spor ateşinin yeniden harlanacağını belirtirken, "Suçlu arayıp, kavga etmek bugüne İzmir futbolunun birçok kulübüne ve hatta çınarına çok büyük yaralar açtı. Diliyorum ki, bu sürecin sonundan bir kucaklaşma çıkar ve yakın geçmişin futbolcu fabrikası olan Buca, bir kez daha Süper Lig coşkusunu kendi stadında yaşayabilecek güce erişir. Bana göre Cihan Başkan bu süreçte desteği hak eden bir isim." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum