Sarıgedik'ten yabancı kontenjanı çıkışı!

İş insanı Emre Sarıgedik, Türk futbolunda başarı anahtarının rekabetten geçtiğini söyledi.

Sarıgedik'ten yabancı kontenjanı çıkışı!
17 Temmuz 2020 - 11:00
Son dönemde İzmir futbolunun play-off yarışına destek çağrısıyla gündeme gelen iş insanı ve Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, futboldaki yabancı kontenjanı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kontenjan tartışmalarının gündemi gereksiz bir şekilde meşgul ettiğini savunan Sarıgedik, "Kulüplerin taleplerine kulak vermek gerekiyor." dedi.

"MESELE NİTELİKLİ OYUNCU YETİŞTİRMEK"

Türk futbolunda her yıl aynı tartışmaları yaşamanın, tribünlere de, sahaya da, futbolumuzun geleceğine de faydasının bulunmadığını savunan Sarıgedik, "Yabancı sınırlamasına düz mantıkla baktığınızda sahada daha çok Türk futbolcu olacağı kesin. Fakat mesele kısa vadede sahada Türk futbolcu sayısını arttırmak değil, nitelikli ve rekabetçi yerli oyuncu yetiştirebilmek." dedi.

"GENÇLER HIRSLARINI KAYBEDİYOR"

Altyapılardan sivrilen gençlerin Süper Lig'de oynamaya başladıktan sonra kontenjan sınırlamasına güvendiğini belirten Sarıgedik, "Çok iyi futbolcularımız, kontenjan sayesinde formayı alınca, rekabetin olmayışından dolayı ne yazık ki hırslarını kaybedebiliyor. Son 25-30 yılda 20'li yaşlarının başında çok konuşulan yerli futbolculara bakın. Birçoğu ne yazık ki formayı kaptıktan sonra kayboldu. Çünkü kendilerini geliştirme ihtiyaçları yok. Nasıl olsa bir Süper Lig ekibinde oynarım düşüncesi, bize gençlerimizi kaybettiriyor."

"REKABET, BAŞARI GETİRİYOR"

Son yıllarda kontenjan uygulamasının gevşetilmesiyle yerli futbolcuların yurt dışına açıldığını söyleyen Sarıgedik, "Bakın rekabet olunca, oyuncularımızın aslında ne kadar başarılı olduğunu gördük. Bugün Avrupa liglerinde Türk futbolcularımızın sayısı artıyor. Bu da milli takımımızın başarısını perçinliyor." dedi.

Sarıgedik ayrıca kontenjan uygulamasındaki esnekliğin, Türk futbolculara rekabet hırsı katmasının yanısıra, kulüplerin maddi yapısı ve seyir zevki için de önemli olduğunu vurguladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum