'Mezarlık' izleyeni içine çekiyor

Bir Netflix dizisi olan Mezarlık kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini konu alarak farkındalık yarattı.

'Mezarlık' izleyeni içine çekiyor
06 Temmuz 2022 - 14:20

Başrollerinde Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş gibi oyuncuların bulunduğu Mezarlık dizisi çok dikkat çekti. Yapısı izleyiciye bir parça 'Kanıt' dizisini de hatırlatan ve toplam dört bölümden oluşan mini dizi, seyirciye Netfilix platformu üzerinden sunuldu.

Mezarlık dizisi kadına şiddet,kadın cinayetleri gibi konularda çok büyük bir farkındalık yarattı.Netflix gibi özel bir platformda yayınlanmasından dolayı çarpıcı sahneleri seyircilerle buluşturmaktan çekinmeyen dizi olayları tüm çıplaklığıyla anlatan, üst seviye gerçekçi yapısı ve sinema eleştirmenlerinden yüksek not alan oyunculuklarla seyirciyi büyüledi.

Şu sıralar ülkemizde de artış gösteren kadın cinayetleri, taciz, tecavüz gibi olaylara seyirci kalmadı.Özellikle dikkat çeken kürsüde konuşma sahnesinde ülkemizde bu tarz olaylara maruz kalmış kadınlardan ve çocuklardan  özür dilemesiyle seyirciden büyük ilgi ve alkış topladı. 

Ayrıca biraz daha olgun kesime hitap eden dizi gereken desteği ve alkışı aldı ülkemizde
bu tarz dizilerin  son dönemde artış göstermesinin yanında Mezarlık dizisi çok farklı bir boyuta ulaştı .

Mezarlık 2.sezon çıkacak mı?

Netflxte yayınlanmasıyla birlikte ilk 10' a giren dizi için şimdiden ikinci sezonun gelip gelmeyeceği merak konusu ancak dizinin yapımcılarından ve netflixten böyle bir açıklama gelmedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum