Merve Taşkın hakim karşısında!

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, bazı yabancı sitelerde müstehcen içerikli görüntü paylaştığı iddiasıyla yargılandığı davada, "Siteyi sosyal medyadaki takipçi sayımı arttırmak amaçlı kullandım. Sitede herhangi bir fotoğraf ya da video satışı yapmadım. Ayrıca dosyaya konu edilen ve müstehcen olduğu iddia edilen fotoğrafların, müstehcen olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Merve Taşkın hakim karşısında!
13 Ocak 2023 - 10:04
Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 1

MESLEĞİM INFLUENCER, AYLIK GELİRİM 20 BİN TL 
Mahkemede kimlik tespiti sırasında sanık Merve Taşkın mesleğini 'Influencer', aylık gelirini ise 20 bin TL olarak açıkladı. Taşkın, sabit bir ikametgahının olmadığını, sürekli ev değiştirdiğini ifade etti. 
Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 3

Merve Taşkın savunmasında, "Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Siteye 2022 Mart ayında üyelik oluşturdum, 3 ay sonra üyeliğimi sonlandırdım. Site kapalı ve görüntüler yok. Dolandırıcıymış, ben de sorun yaşadım" dedi. Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 4"SİTEYİ SOSYAL MEDYADAKİ TAKİPÇİ SAYIMI ARTTIRMAK AMAÇLI KULLANDIM"
Taşkın savunmasında, söz konusu siteye 18 yaşından küçüklerin üye olamadığını belirterek, "Siteyi sosyal medyadaki takipçi sayımı arttırmak amacıyla kullandım. Sitede herhangi bir fotoğraf ya da video satışı yapmadım. Ayrıca dosyaya konu edilen ve müstehcen olduğu iddia edilen fotoğrafların, müstehcen olduğunu da düşünmüyorum.

Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 5

Arkadaşımın ablası beni tehdit ediyordu. Şikayetimi geri çekmediğim için, açılmış bir davam var. Beni manipüle etmek amacıyla şikayetçi oldular. Çok zor durumda kaldım. Söz konusu görseller benim sosyal medya hesabımda mevcut olan görseller. Instagramda topluluk kuralları vardır, bunları ihlal etmemiz söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.


 

Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 6

AVUKATI BERAATİNİ İSTEDİ
Müvekkilinin paylaşımlarının günlük hayata dair olduğunu belirten avukat Feyza Altun, "Alışveriş sitelerinde satışa sunulan iç çamaşırı markalarının görselleri, müvekkilimin paylaştığı görsellerden ileri boyuttadır. Bu nedenle davayı açan savcının tüm bu görsellerle dava açması gerekir. Müvekkilimin beraatine karar verilsin" dedi.

Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 7

Mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 8

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Merve K. isimli kişinin, sosyal medya fenomeni Merve Taşkın'ın instagram hesabı üzerinden teşhircilik yaparak, müstehcen fotoğraflar paylaştığı yönünde şikayetçi olduğu belirtildi. Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 9Şikayet üzerine ifadesi alınan Merve Taşkın'ın fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu söyleyerek, müstehcen içerikli olduğunu düşünmediğini söylediği de iddianamede yer aldı. Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 10

Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 11

Kıyafeti sosyal medyada gündem oldu
Öte yandan, Merve Taşkın’ın davanın konusunu ti’ye alarak duruşmaya süper mini etekle katılması sosyal medyada gündem oldu. Twitter hesabından kıyafetini ‘Kombinim nasıl’ sözleriyle paylaşan Taşkın’a çok sayıda kullanıcı ‘Öyle tuhaf mahkemeye en güzel cevap’ diyerek destek oldu.Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 16Merve Taşkın hakim karşısında! 'Müstehcen olduğunu düşünmüyorum' - Sayfa 19


YORUMLAR

  • 0 Yorum