Karakülçe: Barajın düşmesi olumlu yansır

MHP ve AK Parti'nin seçim barajının düşmesi adına çalışma yaptığının kulislere yansıması, siyasi gündemi hareketlendirdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Biz her şartta seçime hazırız." dedi.

Karakülçe: Barajın düşmesi olumlu yansır
12 Ekim 2020 - 13:50

Burak Cilasun / İzmir Sıcak Haber

2023 yılında yapılacak seçimlerin öne çekilebileceğine ilişkin Ankara gündeminde fısıltı gazetesinin yoğunlaşması sonrasında bir flaş gelişme de seçim barajına ilişkin yaşandı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin seçim barajının düşmesi adına AK Parti ve MHP'nin çalışma içinde olduğunu yazması üzerine gözler, Meclis dışında kalan partilere çevrildi.

Türk siyasi tarihinin önemli partileri arasında yer alan Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de konuya ilişkin İzmir Sıcak Haber'e açıklamalarda bulundu.

"BARAJ OLMAMALI"

Barajın düşme ihtimali üzerine gelişmeleri değerlendiren Karakülçe, "Seçim barajının yüzde beş ya da yediye düşmesi çok sağlıklı değil. Yüzde 10'un işe yaramadığı ve nasıl delik deşik edildiği, tüm çıplaklığıyla ortada. Böyle bir zeminde barajdan medet ummak siyasi partilerin işi olmamalı. Günümüz demokrasisinde barajın sıfır olması ve her fikrin TBMM'de temsiline imkan verilmeli." dedi.

"HER KOŞULDA SEÇİME HAZIRIZ"

Karakülçe, "Bugün bölücü örgütün siyasi argümanları TBMM'de yer buluyorsa, demek ki baraj işe yaramamış. 50 bin ya da 100 bin oyu ülke genelinde alan her siyasi görüş, TBMM'de temsil edilmelidir. Türkiye, coğrafi olarak, gelenek görenek olarak Dünya'nın en renkli ülkesidir. 12 Eylül ile birlikte getirilen yüzde 10'luk baraj, demokrasimizi eritmiş ve kimsenin işine yaramamıştır. MHP ve AK Parti eğer gerçekten samimilerse, gerçek demokrasi istiyorlarsa herkesin fikrini özgürce savunabildiği, seslendirebildiği bir sisteme geçişi sağlamalılardır. Bunun da yegane yeri Meclis'tir. Bu ses TBMM'de karşılığını bulmalı ve toplumun süzgecinden geçmelidir. Her seçimde oylar bölünmesin endişesiyle sandığa giden vatandaş, kalbinde DSP mührü olmasına rağmen başka siyasi partilere oy vermiştir. Elbette barajın düşmesi, partimize çok çok olumlu yansıyacaktır. Biz Demokratik Sol Parti olarak baraj yüzde 10'da da kalsa, 7 yahut 5'e de inse, en ufak bir ayrım gözetmeden her koşulda seçime hazırız. 


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Yunus Emre Ergamalıoğlu
    3 yıl önce
    Bireylerin düşünce yapıları her ne olursa olsun, oya dönüşme sürecinde uygulayabilmeli ve meclislerinde temsil eşilebilmelidirler..