Kadifekaleli çocuklar yüzme sertifikalarını aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekaleli çocuklar için düzenlediği “Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi” sona erdi. Projeye katılan çocuklar iki aylık eğitim sonunda sertifikalarına kavuştu.

Kadifekaleli çocuklar yüzme sertifikalarını aldı
07 Eylül 2022 - 12:55 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 13:13

Kadifekaleli çocuklar hem yüzebiliyor, hem de denizi daha yakından tanıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekaleli çocuklar için organize ettiği “Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi”nde sona gelindi. Marina İzmir’de iki aylık denizcilik ve yüzme eğitimine katılan 75 çocuk, sertifikalarını aldı. İzmir'de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın” sloganıyla yola çıkılan eğitim programında çocuklara yüzme, optimist, gemici düğümü ve  kano sürme öğretildi.İki yılda toplam kırk bin çocuk yüzme öğrendi
Sertifika törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman,  Kadifekale Mahallesi Muhtarı Davut Tekin'in yanı sıra Spor Kulübü Genel Sekreteri Barış Şeref ve Su Sporları Direktörü Soykan Üstünkar katıldı. Hakan Orhunbilge, “Sertifikalarını alan çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizleri çok mutlu etti. Marina İzmir, Celal Atik Yüzme Havuzu, Buca’daki tesislerin yanı sıra portatif havuzlarla son iki yılda toplam kırk bin çocuğumuza yüzmeyi öğrettik. İzmir gibi uzun kıyı şeridine sahip bir bölgede bu rakamları yeterli görmüyor ve farklı projelerle her bölgedeki çocuğumuza ulaşmak istiyoruz" dedi.
“Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi”'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyük önem verdiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Ersan Odaman ise "Bu projeyle denizle ilişkisi olmayan çocuklarımıza teorik ve pratik şekilde eğitim vererek, onların hayatlarına birşeyler kattık.. Çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak çok keyifli" diye konuştu.
Kadifekale Muhtarı Davut Tekin ise şunları söyledi: “Bu çocuklara herkes sahip çıkmalı. Çocuklarımız için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa birçok proje yapacağız. İki aylık eğitimleri çok güzel geçti. Sertifika töreni ise gerçekten çok mutluluk verici oldu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum