İYİ Parti'de Serap Özöktem, vekillik için yola çıktı

İYİ Parti'de Serap Özöktem, vekillik için yola çıktı
06 Ocak 2023 - 11:40 - Güncelleme: 06 Ocak 2023 - 12:18
İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, İzmir Sıcak Haber yayınına katılarak Burak Cilasun'un sorularını yanıtladı. Özöktem, 2023 seçimlerinde milletvekili olmak adına yola çıktığını açıklayarak, "Aday adayıyım" dedi. 

Cilasun'un, seçim atmosferini sorduğu Özöktem, "Ülke gündemi derin yoksulluk ve ekonomik güçlüklerle büyük bir yıkım altında. Dolayısıyla seçim artık kaçınılmaz. Sahada gördüklerimiz ve sokakta yaşadıklarımız gösteriyor ki bir an önce sandığa gidilmesi için milletimizden bir istek var. Biz seçime hazırız." dedi.



"2 GÜNDE 20 BİNDEN FAZLA KAPI ÇALDIK"

İYİ Parti kurulduğundan beri parti teşkilatında yer alan Özöktem, partisinin bu süreçteki gelişimini ve aldığı görevleri anlattı. Özöktem, "Ben partimiz kurulmadan öncesinde de genel başkanımızın İzmir'deki katip ve organize heyetindeydim. Partimizin kuruluş aşamasında da 19 ili Genel Başkanımızla gezdim. Partimiz kurulduğunda bir ilçemizin kurucu ilçe başkanlığını yaptım ve sonrasında milletvekili adayı oldum. Ardından da STK'lardan sorumlu il başkan yardımcılığı yaptıktan sonra Kadın Politikaları Başkanlığı görevini üstlendim. Tabii kadın söz konusu olunca daha çok canhıraş bir çalışma oluyor. Hemcinslerine derman olabilmek, onların sorunlarının çözümü için bir şeyler yapabilmek çok önemli. Burada siyasetin bir pozitif ayrımcılığı elbette oluyor. Parti kurulduğundan beri İzmir'de her görevde bulundum ama kendime en yakın bulduğum görev Kadın Politikaları Başkanlığı görevi oldu ve bu görevi de açıkçası iyi yaptığımı düşünüyorum. Kadın esnaflarımızı gezdik, kadın muhtarlarımızı ziyaret ettik. Kapı çal gönül al etkinliğimizle 2 gün içinde teşkilatlarımızla 20 binden fazla kapıyı çaldık." dedi.



"İZMİRLİ KADINLAR AKŞENER'İ ÇOK SEVİYOR"

İzmir'de Meral Akşener'e karşı büyük bir teveccüh olduğunu söyleyen Özöktem, "Biz ziyaretlerimizde ilçe teşkilatımızın adını bile söylemeden İYİ Parti'den geliyoruz dedik ve Genel Başkanımız Meral Akşener'in selamını getirdik dedik. Gerçekten de kadınlarımız genel başkanımızı çok seviyor ama bunu açıkça söyleyen kadınlarımızın yanında bir de sessizce kulağımıza eğilip, 'Ben de oyumu o ablaya vereceğim.' diyen çok kadınımız da oldu. Son olarak Ankara'ya İzmir'den İYİ Partili kadınlar olarak 1200'den fazla kadınımızla 30 otobüs çıkarma yaptık. Bu da kadınlarımızın partimize ilgisinin bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

ADAYLIK AÇIKLAMASI...

Cilasun'un İzmir'de kadınların TBMM'de yeterince temsil edilmeyişini sorduğu Özöktem, soruyu cevaplarken milletvekilliği için yola çıktığını ve partisinden aday adayı olacağını söyledi. Özöktem, "Ben İzmir'de 1999 yılından beri siyaset yapıyorum. Çok büyük sevgi kazandım. Çünkü yaptığım görevlerimi de, işimi de samimiyetle yapıyorum. En çok burulduğum şeylerden biridir kadınların yer almayışı. Allah nasip kısmet ederse, önümüzdeki dönemde milletvekili aday adayı olarak bir çalışmaya girmem söz konusu. Bunun da bilgisini vereyim. Bizim istediğimiz, yerelimize faydalı olarak Ankara'ya ulaşmak. İzmir, dışarıdan hep özlem ve güzellikle bakılan bir şehir olduğu için herkes İzmir'den bir yerlere ulaşmak ve aday olmak ister. Kontenjanlar da buna yer açar. Yerelde siyaset yapan, hele benim gibi İzmir'de uzun yıllardır siyaset yapan bir kadın siyasetçi olarak, TBMM adaylık listesinde ön sıralarda yerimizi alarak Ankara'da görev yapmayı isteriz. Görev alırsak Serap Özöktem yaşantısında bir değişiklik olmayacak. İzmir'in sorunlarını ilk elden yerine ulaştırmak istiyorum." dedi.



"KONGRE İÇİN SPEKÜLASYONLAR OLUYOR AMA..."

Partisinin İzmir'de bu ay gerçekleştireceği kongreyi yorumlayan Özöktem, "İzmir İl Başkanlığı, İYİ Parti oylarını bu kadar yükseltmişken çok istenen bir görev. Aday olan tüm arkadaşlarımız partimizin içinden çıkan arkadaşlar. Hepsiyle diyaloglarımız çok iyi. Ayrıca ilerleyen günlerde farklı aday arkadaşlarımız da çıkabilir. Şimdilik güzel gidiyor çalışmalar. Delegelerin seçimiyle kim seçilirse, İzmir İl Başkanı olur ve biz de saygı ve sevgiyle ama buradan ama Ankara'dan çalışmalarımıza devam ederiz.Bununla ilgili spekülasyonlar oluyor ve farklı bir durum varmış gibi sonuçlar çıkartılmak isteniyor ama şu anda bütün başkan adaylarımız ilçeleri gezip delegelere kendilerini tanıtarak yapmak istediklerini anlatıyor. Şölen havasında geçmesini diliyoruz. İstek ve dileğimiz bir kırgınlık olmamasıdır. Hepsi bizim insanımız, kardeşimiz, dostumuz, partilimizdir. Benim de bir oyun var ve sandığa gidip oyumu kullanacağım." dedi. 

"ÜYE HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK" 

İzmir'de İYİ Parti'nin oy artışını saha çalışmalarındaki diyaloglarda ve sosyal medyada tartabildiklerini söyleyen Özöktem, "30 bin yeni üye hedefimizi gerçekleştirdik. Her geçen gün partimize teveccüh daha da artıyor." ifadelerini kullandı. Özöktem ayrıca kadın politikalarının yerele yansımasını da yorumlayarak, "İzmir'de yerel yönetim elbette bir şeyler yapmaya çalışıyor ama kadın dostu kentsek daha fazlasının yapılması gerekiyor. Yapılmıyor değil ama yetersiz kalıyor. Umuyorum önümüzdeki günlerde yapılacak yeni çalışmalarla kentimiz, kadın dostu kent ismine daha yakışır olarak devam eder." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum