Gökdeniz Engin: Altay denizi aştı ama...

Altay'ın Bandırmaspor deplasmanının analizini yapan Gökdeniz Engin, "Maçın adamı Cihan Erdönmez" dedi.

Gökdeniz Engin: Altay denizi aştı ama...
03 Ocak 2021 - 16:26
İşte Gökdeniz Engin'in maç yorumu:

Lider Altay 2020 yılında son 5 maçta 5 galibiyet almıştı. Ancak 2021 yılına iyi başlayamadı ve İlk yarının son maçında deplasmanda Bandırmaspor'a 2-0 yenilerek ligdeki 3. mağlubiyetini aldı.

İlk yarıda rakip kaleye şut dahi çekemedi Altay. Lidere yakışmayan bir oyun sergiledi. Rakip takımda ise önemli gol silahı Pote cezalı olduğu için forma giyemedi. Bu Altay için avantaj demiştik ancak yerine oynayan Traore'de pivot santrafor özellikleri ile Pote'den daha etkili oldu diyebiliriz. Altay'ın stoperlerinin oyuna katılmasını da önledi Traore. Altay ligin en az gol yiyen takımı ancak ilk yarıda Bandırma'nın golü hariç Altay kalecisi Cihan'ın kurtardığı 3 net gol pozisyonu izledik. Altay adına maçın adamı kalecisi Cihan'dı. İlk yarıda yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını önlendi.

Bandırmaspor Altay'ın sağ kanadını Abdurrahim Dursun ve sürpriz koşularla o bölgeye giren Doğancan Davas ile çok zorladı. Altay'ın sağ beki Tolga, önünde oynayan Kappel'inde yardımı olmayınca o bölgede çok yalnız kaldı. Nitekim 27. dakikada yine sağ taraftan gelişen atakta önce Erhan Çelenk'in hatası ile uzaklaşmayan top Landel'e çarpıp tam Berkay'ın önünde kalmıştı ki Berkay'ın hatası ile topu kontrol eden Doğancan Davas topu ağlara göndererek Bandırmaspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu bireysel hatalarla gelen gol zaten kötü oynayan Altaylı oyuncuların moralini ve özgüvenini iyice düşürürken Bandırmasporlu oyuncular maça daha da motive oldu.

Altay ilk yarıda sol tarafını hiç kullanmadı. Adeta tek kanatlı yaralı bir kartal gibiydi. Sol bek Kadir, Özgür'ü her anlamda aratırken, önünde oynayan zaman zaman Regattin zaman zaman Erhan'ın kötü gününde olması sol tarafın işler olmasını engelledi.

Yılmaz ve Thiam önceki maçlara göre çok kötü oynadılar. Ne stoperlerin ayağından top istediler, ne kendilerini boşa çıkardılar, nede Altay'ın hücum hattına o geçiş paslarını atamadılar. Marco Paixão'da ön tarafta hiç top alamayınca Altay belkide sezonun en kötü maçlarından birini oynamış oldu.

Yücel hoca, orta sahada oyuncularının etkisiz olduğunu gördü ve ikinci yarıya Regattin ile Yılmaz oyundan alarak başladı.

Regattin'in yerine Ziya Alkurt girerken Yılmaz'ın yerine Jasmin Šćuk dahil oldu.

Ancak bu değişikliklerle Ziya sol tarafta Altay'ı biraz kıpırdandırır gibi olsa da Scuk yerine girdiği Yılmaz gibi oynayınca siyah beyazlı takım etkin bir oyun sergileyemedi.

İkinci yarı Bandırmasporlu oyuncuların tam istediği gibi temposuz bir şekilde sürdü. Altay savunma oyuncuları Lokman ve Berkay'ın da sürekli uzun top denemesi ve bu uzun topları isabetsiz atması Altay'ın top kayıplarını arttırdı. Tabi Berkay ve Lokman, önlerinde oynayan orta saha oyuncularının kendilerinden top istememesi nedeniyle bu uzun toplara başvurdular. Hem isabetsiz paslar hem oyunun sıkışması oyunun yönünün çabuk değiştirilememesi Altay'ı zorlayan başlıca etkenlerdendi.

Oyunu Altay lehine çevirmek için kurt hoca Yücel İldiz oyuna müdahalelerini son ana kadar sürdürdü. 64. dakikada Erhan'ın yerine Yekta, Tolga'nın yerine Rıdvan oyuna dahil oldu. Altay kaleye ilk şutunu 71. dakikada Marco Paixão ile attı. 81. dakikada ise Rıdvan'ın ortasında Thiam'ın dokunduğu topu arka direkte Marco tamamlayamadı. Böylece Altay maçtaki en net gol pozisyonunu 81'de yakalamış oldu.

Uzatmalarda da tam olarak net gol pozisyonu yakalayamadı Altay. Nitekim 90+4'te artık stoperlerini de forvete gönderen Altay yarı sahasında eksik yakalanınca Bucaspor'dan tanıdığımız Erkan Taşkıran'ın asisti ile Bandırmaspor adına 2. golü atan Del Valle oldu. Ve karşılaşma 2-0 Bandırmaspor'un galibiyeti ile tamamlandı.

Bu maçtan ders çıkarmak gerekir. Sol bekte Özgür Özkaya'nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğu ortaya çıktı. Ziya'nın mücadeleci ruhunun bu takıma katkıları büyük. Yücel hoca Thiam'ı orta saha da birinci oyuncusu olarak görüyor bunda ısrar etmeli ancak partner olarak Yılmaz, Thiam'ın yanında oynayacak oyuncu mu? şüpheli. Hoca ortasaha ikilisini bir an önce oturtmalı.

Regattin önemli bir oyuncu ancak toparlanmalı. Kappel hızlı süratli ama savunma yönü çok zayıf. Hücumda da etkili oynamayınca çekilmez oluyor. Marco Paixão'nun etkinlik sağlaması için ceza sahası içi ve çevresinde topla buluşturulması gerek. 2021 yılı kötü başladı ama Altay için dileriz şampiyonlukla sonuçlanır. Ancak devre arasında bu takıma takviye şart. Bunda da adres Başkan Özgür Ekmekçioğlu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muharrem Engin
    3 yıl önce
    İyi analiz Ama Altay daha hareketli olmalı Koşmalı ortasahadan ileri ye gol pası atmalı