Gaziemir Belediye başkanı hakaretten yargılanıyor

Gaziemir Belediye başkanı Halil Arda hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sosyal medya paylaşımları yaptığı iddiasıyla dava açılan Halil Arda Savcı ,Arda için ' Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu

Gaziemir Belediye başkanı hakaretten yargılanıyor
22 Eylül 2022 - 15:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Gülşen Gezici ise eldeki kanıtların sanığın suçu işlediğini gösterdiğini savunarak Arda'nın cezalandırılmasını istedi.

- Cumhuriyet savcısının mütalaası

Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, davaya konu mesajlarda "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Halkın bir kesimini alenen aşağılama", "Dini değerleri alenen aşağılama ve suçu ve suçluyu övme" suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığını kaydederek Arda'nın bu suçlardan beraatini talep etti.

Arda'nın "zincirleme suç" oluşacak şekilde "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği kanaatine vardığını belirten savcı, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 299/1-2 ve 43. maddeleri gereğince 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddia makamı, sanık hakkında seçme ve seçilme ehliyetinden yoksun bırakılmasını içeren Türk Ceza Kanunun 53. maddesinin uygulanmasını talebini de mütalaasında belirtti.

Sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesinin ardından duruşma, 20 Aralık'a erteledi.

- Dava süreci

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarından Gezi Parkı odaklı olayların yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2020'de soruşturma başlatılmıştı.

Arda hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşmasında Halil Arda, suçlamaları kabul etmemiş, iftiraya uğradığını öne sürmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum