Emre Sarıgedik'ten İzmir futbolu için destek çağrısı

Karşıyaka ve 1928 Bucaspor'un play-off oynayacağının açıklanması ve Altay'ın Süper Lig iddiasının devamına yönelik açıklamalarda bulunan Sarıgedik, "İzmir'in siyaset, bürokrasi ve iş dünyaları kenetlenmelidir." dedi.

Emre Sarıgedik'ten İzmir futbolu için destek çağrısı
09 Temmuz 2020 - 10:50 - Güncelleme: 09 Temmuz 2020 - 11:01

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ikinci ve üçüncü lig için alınan kararların ardından 1928 Bucaspor ile Karşıyaka'nın play-off oynayacak olması, kentin spor kamuoyunda heyecan yarattı.

Küçük Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Sicil Kurulu Başkanı olan iş insanı Emre Sarıgedik de ortaya çıkan gelişmeler üstüne yaptığı değerlendirmede dikkat çeken bir çağrı yaptı.

"ÜÇ TAKIMIMIZI BİRDEN ÜST LİGLERE TAŞIYABİLİRİZ"

İzmir'in birlik olması için tarihi bir fırsat yakalandığını söyleyen Sarıgedik, "1928 Bucaspor ve Karşıyaka'nın play-off oynayacağı açıklandı. Keza TFF 1. Lig'de mücadele eden Altay da Süper Lig'e çıkmak için mücadele veriyor. Üç takımımızı birden üst liglere taşıyabiliriz." dedi.

"DÖNÜM NOKTASINDAYIZ"

İzmir futbolunun eski günlerine dönmesi için play-off sürecinin bir dönüm noktası olabileceğini söyleyen Sarıgedik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk futbolunda geçmiş yıllara baktığınızda İzmir'in bugünkü adıyla Süper Lig'de 3'er, 4'er kulüple temsil edildiği yılları göreceksiniz. Sonrasında endüstriyel futbola uyum sağlamada yaşanan tökezlemeler, kentin ekonomik şartları, kulüplerin kendi içlerinde yaşadığı yönetimsel sıkıntılar derken, asırlık kulüpler bugün kendilerine ve tarihlerine yakışmayan yerlerdeler. Fakat bu kötü talihi yenmek için bir dönüm noktasındayız." dedi.

"İZMİR LOBİSİ GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ"

Başarı için İzmir kamuoyu desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Sarıgedik, "Görünen o ki pandemi nedeniyle taraftarlarımızı play-off maçlarına taşıyamayacağız. O halde yerel yöneticilerden tutun da, parti ayrımı yapmaksızın milletvekillerimize kadar, oda başkanlarımızdan, iş dünyasına sembol olmuş isimlerimize ve kanaat önderlerimize kadar kent olarak kulüplerimizin play-off sürecinde arkasında durmalıyız. İzmir lobisi denen kavramın gücünü göstermeliyiz. Üst lige yükselme primleriyle motivasyonları yükseltmeli, kenti kenetlemeliyiz. Bakın çok açık olarak ifade etmek gerekirse 5 yılda 4 kez küme düşen Göztepe'nin bugün Süper Lig'de kendi stadında oynaması, Başkan Sepil'in Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini üstlenmesi, İzmirlinin istediği zaman bir kıvılcımla nasıl ayağa kalktığının en büyük göstergesidir." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum