Bornova'da Roman dayanışması

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP tarafından düzenlenen Roman Buluşması için Türkiye’nin 41 ilinden İzmir’e gelen dernek ve federasyon temsilcisini Bornova’da da ağırladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen Roman Buluşması öncesinde İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da katılımıyla 200 temsilci ile Bornova’da bir araya gelen Başkan İduğ, Roman vatandaşların Bornova’da belediye yönetiminde ve istihdam politikalarında hak ettikleri noktada olduğunun altını çizdi.

Bornova'da Roman dayanışması
17 Ocak 2023 - 10:37

Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen toplantıda Romanlara yönelik çalışmalarını anlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Roman Meclis üyemiz Göksel Ceviz ile adaylık sürecinden bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Bornova’nın tarihinde, kültüründe, çarşısında önemli bir yeri olan roman kardeşlerimizin yönetimde de söz sahibi olmalarını sağladık. Roman vatandaşlarımız isteklerini, ihtiyaçlarını birinci elden bize ulaştırma imkanına sahip oldu. Bu sayede spordan sanata, Roman Şenliği’ne kadar pek çok projeyi birlikte yaptık” dedi.
 
Roman Buluşması’nda da anlattı
 
Geçtiğimiz Pazar günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen Roman Buluşması’nda da yaptıkları çalışmaları anlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Roman vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçları eğitim ve istihdam. Eğitimde Dijital Sınıf başta olmak üzere Belediyemizin tüm imkanlarını kullanıyorlar. İstihdam konusunda Roman çocuklarımıza da meslek eğitim sağlayacak bir çalışma içindeyiz. Çünkü nitelikli bir istihdam için meslek sahibi olmak gerekiyor. Biz TERBAY’da 20 kişilik bir sınıf açtık. Lise 1’den son sınıfa kadar çocuklar fabrikada 4 gün çalışıyorlar. Asgari ücret alıyorlar. Sigortaları ödeniyor. Meslek sahibi oluyorlar. Diplomalarını alıyorlar. Sonra da sanayinin her alanında iş bulup çalışmaları için onlara destek oluyoruz” diye konuştu.
 
“İlk Roman Derneğini kurarken 7 kişiyi zor bulduk”
 
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Türkiye’de ilk roman derneğini İzmir’de zorluklar içinde kurduklarını hatırlatarak, “Dernek kurarken imza atacak 7 kişiyi zor bulduk. Yeri geldi 10 kişi bir simidi paylaştık ama inançlarımızdan, hedefimizden amacımızdan hiç sapmadık. Çünkü bu günleri hayal ediyorduk. Milletvekillerimiz çıkacak, meclis üyelerimiz çıkacak, muhtarlarımız çıkacaktı. Hepsi oldu. 7 kişiyi bulamadığımız günlerden Türkiye’nin her yerinden derneklerin olduğu günlere geldik” diye konuştu. Purçu, Roman derneklerinin çalışmalarını inançla sürdürmelerinin önemine dikkat çekti.
 
“İzmir’de ikinci bölgeden de Roman milletvekili istiyoruz”
 
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın Romanların emeklerinin karşılıklarını alamadığını, istihdam sorunları yaşadıklarını belirterek, “CHP Türkiye’de Roman arkadaşlarımızın sorunlarına eğilen bu konuda çalışma yapan tek parti. Türkiye’nin bir çok yerinde sizlerden arkadaşlarımızın parlamentoda temsil edilmesi gerekiyor. CHP bir ilki başlattı. Özcan Purçu, birinci bölgeden milletvekilimiz. İnşallah ikinci bölgeden de bir milletvekilimizin sizlerden olması için Özcan Purçu vekilimizle birlikte çaba göstereceğiz. Zaten olması gereken bu. Bu sizin hakkınız” diye konuştu.”
 
Yükümüz çok ağır”
 
Bornova Belediye Meclis Üyesi Göksel Ceviz ise roman olmanın zorluklarına değinerek, “Yükümüz çok ağır. Ama bu yükü beraber taşıyoruz. Buraya 41 ilden gelen tüm arkadaşlarıma, dernek başkanlarıma, federasyon temsilcilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize sağladığı imkanlar nedeniyle Bornova Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum