Bornova bamyası yeniden hayat buluyor

Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki 1 dönümlük arazide tohumluk Bornova Bamyası ekimi gerçekleştirdi. 4 ay sonra hasadına başlanacak bamyaların tohumları ücretsiz olarak yerel üreticiye dağıtılacak.

Bornova bamyası yeniden hayat buluyor
02 Mayıs 2020 - 10:41

Bornova Bamyası’nın dünyaca bilinen Bornova Misket Üzümü gibi birlikte ilçenin en önemli tarımsal değerlerinden olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bu değerleri ön plana çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bornova Bamyası’nın tohumluk üretimini yapıp, çiftçilere ücretsiz vereceklerini söyledi.


                                                       
Koronavirüs salgını sürecinde doğal çevrenin korunması ve tarımsal üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Başkan İduğ, “Bornova Misket Üzümü’ne coğrafi işaret almak için yaptığımız başvuruda son aşamaya geldik. Bornova Misketi’ni anavatanında daha yüksek kalitede üretmek ve rekoltesini arttırmak amacıyla Kayadibi Mahallesi’nde 11 dönümlük yeni bağ oluşturuyoruz. Misket Üzümü gibi bamya da uluslararası bir çeşittir. Bu tarımsal değerimizi de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Elde ettiğimiz tohumları çiftçimize dağıtacağız” dedi.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum